Sport

2012.07.17. 13:58

Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia: hivatalosan július 23-án kezdődik a felkészülés

Dunaújváros - Gyorsan jött a döntés, miszerint a Magyar Kézilabda Szövetség az NB I-es mezőny tizenkettedik csapataként elfogadta a dunaújvárosiak indulását.

MTI/AP

Azaz Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia elnevezéssel nem az NB I B-ben folytatja az új gárda a kézilabdázást, hanem a Regale Klíma után az első osztályban.

Szemenyei István ügyvezető igazgató nem is unatkozott a döntést követően.

- Azonnal nekiestünk a szervezésnek, hiszen mi a másodosztály indulási időpontjára készültünk. Tény, egy kissé késésben vagyunk, a csapat keretének megerősítését illetően is.

De erről már Radulovics Bojana, a szakmai igazgató adott felvilágosítást.

- Legalább egy kapust és egy átlövőt szeretnénk igazolni valószínűleg külföldről. Orosz, ukrán, Mátéfi Eszter segítségével talán román játékosról lehet szó. Sajnos már a magyar mezőnyből történő átigazolásról lekéstünk. Ám hozzáteszem, nekünk a legfontosabb, hogy a saját utánpótlásunknak adjunk komoly szerepet. Nem akarunk kapkodni, de egy-két héten belül az átigazolásoknak meg kell történnie. Vig Vivien kapus szeretne visszajönni Győrből. Őt is és Siófokról Erdősi Ildikót is szintén egy év múlva szeretettel visszavárjuk.

Köztudott, hogy a női kézilabdacsapat, az akadémia ötven millió forint támogatást kapott az államtól.

Szemenyei István: Ez az összeg a költségvetés nagy részét betakarja. Nagyon várjuk a TAO-pályázat eredményét. Komoly összeggel, háromszázmillióra pályáztunk, mivel szeretnénk a sportcsarnok felújítását is elkezdeni, majd minden évben folytatni a munkálatokat.

Radulovics Bojana: Nagyon örülök annak, hogy az állam, a magyar kormány nem felejtette el Dunaújváros sportmúltját, és komoly segítséget ad nekünk. Ezt megköszönve szeretnénk majd meg is hálálni játékunkkal. A szeptember 1-jei nyitó mérkőzésre a Győr elleni hazai találkozóra meg is hívtuk a kormányfőt és a megyei országgyűlési képviselőket. Lássák ők is, hogy mi nem akarunk a bajnokságban epizódszerepet játszani. Időközben felkerestem a Dunai Vasmű új elnök-vezérigazgatóját is, aki szintén nem zárkózott el a támogatástól.

A másik fontos kérdésre, a szurkolókkal kialakított kapcsolatra az ügyvezető igazgató válaszolt. Szemenyei István nem tagadta: a régi, forró hangulatú arénát álmodja vissza.

- Alakul a kapcsolat a dunaújvárosi labdarúgócsapattal. Lesz közös szurkolói kártyánk, és a B-középpel is szeretnénk tárgyalni. Ami a belépők árát illeti, mi leszünk a mezőnyben a legolcsóbbak, természetesen bérletet is kibocsátunk. S ha tetszik a csapat játéka, aki akar, a becsületkasszába is tehet egy összeget.

Beszélgető partnereim, egyetértettek abban, hogy milyen is lesz ez az új Kohász. Nos: Radulovicsot és Mátéfi Esztert, a szakvezetőt ismerve küzdő, hozzáállásban rájuk és a most is játszó, hűségből jelesre vizsgázott Ferling Bernadettre, Gáspár Gabriellára hasonlító kézilabdázók nagy családja lesz ez a csapat. Zárszóként még egy idézet Bojanától: A tehetség csak harminc százalék, a többi szorgalom, munka és akarat kérdése. Nem félünk mi senkitől sem. Csodákra lehetünk képesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!