Sport

2012.06.18. 18:13

Nagy verseny volt: Öt dobogós és tizenkét finalista

Dunaújváros/Szeged - A hétvégi olimpiai és Eb kajak-kenu válogató alapján a felnőttek között nem lesz Dunaferr SE-s kerettag. Az ifjúságiak között viszont erre van esély.

Gallai Péter

Hubik András, a Dunaferr SE vezetőedzője hétfőn délelőtt  a szakbizottsági ülésen járt Budapesten,  utána döntöttek a hétvégi eredmények alapján  az Európa-bajnoki keret kijelöléséről.
 
- A felnőttek között ezúttal nem lesz dunaújvárosi a csapatban. Devecseri Ádámék kenu kettes ötszáz méteren ugyan másodikak lettek, de pechükre ezen a távon nincs négyes a versenyprogramban, amibe ezzel az eredménnyel bekerülhettek volna. Az ifjúsági kontinenstornára azonban több jelöltünk is van a  kenu négyes szereplésre. A kapitány által összerakott egységben Hajdu Jonatán kapott helyet, ők pénteken válogatóznak a kihívó hajókkal. Utóbbiak egyikében  Kiss Balázs, míg a másikban Horváth Máté Sebestyén képviseli majd a Dunaferr színeit.

Ami a  hétvégi versenyt illeti, összesen öt dobogós helyet és tizenkét döntős szereplést értünk  el a felnőtt és ifi mezőnyben, amit jó eredménynek tartok. Viszont Sáfrán Mihály szereplése csalódás, aki utolsó lehetőségként kenu egyes ezer méteren próbált meg Londonba kijutni, miután a páros, amire két évet  készült, nem jött össze. Szerintem a hétvégére  ez is rányomta a bélyegét, mert sokkal többet tud ő, mint amit most  mutatott.
 
Eredmények. C-1 ifi 1000: 5. Kiss Balázs, 9. Hajdu Jonatán. C-2 ifi 1000: 2. Hajdu, Bodonyi András (DKSC). C-2 1000: 5. Devecseri Ádám, Széles G. (Győr). C-2 500: 2. Devecseri, Széles, 7. Hajdu Gergő, Kovács Máté (MTK). C-2 ifi 500: 3. Horváth Máté Sebestyén, Duró József (VVSI), 6. Kiss, Gintli Gellért (KSI). C-1 500: 7. Sáfrán Mihály. C-1 ifi 200: 2. Horváth.  C-1 200: 6. Hajdu G. C-2 200: 3. Hajdu G., Kovács, 7. Devecseri, Széles. C-1 5000: 4. Sáfrán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!