Sport

2011.06.02. 02:27

Harcosok a kötelek között

Dunaújváros - Ismét a város ad otthont egy rangos küzdősport gálának. Június 4-én szombaton rendezik meg a Super VI. elnevezésű viadalt, a helyszín a sportcsarnok lesz.

Gallai Péter

Mi is az a K-1? A karate, a kick-box, a kung fu és a kwon do voltak azok a harcművészeti ágak, amelyek ötvözetéből kialakult a K-1, s 1993-ban elindult világhódító útjára. Egészen 2000-ig kizárólag Japánban rendeztek ilyen versenyeket, ahová csak a világ legjobb harcosai kaptak meghívást. A K-1 nem engedélyezi a könyök használatát, valamint a birkózó technikák alkalmazását és a földharcot. A sportágban nyolc súlycsoport létezik, A védőfelszerelés szabványos bokszkesztyűből, ágyék- és fogvédőből áll.

A programban a bemutató harcok mellett hét amatőr és hét profi pár csap majd össze. Előbbiek háromszor kettő, utóbbiak háromszor három perces menetekben. A 19 órakor kezdődő program során több dunaújvárosi fighter is a kötelek közé lép, a nap záró, s egyben főmérkőzését Muskotály Bálint vívja egy román fiúval. A dunaújvárosi versenyző az IFMA világbajnokságokon elért második és harmadik helyével már fiatal kora ellenére nevet szerzett magának. Rajta kívül a sportág szerelmeseinek a két MMA harcos, Felföldi Szabolcs és Zathureczky Zsolt neve is jól cseng. A Hegylakó és az Ősmagyar szintén román riválisokkal néz szembe.

A hazai K-1 király, Karacs Attila ezúttal nem indul a gálán - tavaly őt is láthattuk -, de öccse, Karacs Balázs mellett ott lesz a ringsarokban. A nehézsúlyú magyar bajnok testvére Majzik Gáborral mérkőzik Super GP Rules összecsapáson. Érdekesség, hogy Balázsnak ez lesz a debütáló fellépése, míg ellenfele már tapasztalt harcos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!