Sport

2011.06.07. 02:29

A ringben nem volt barátság

Dunaújváros - Lassan már megszokottá válik, hogy a városban küzdősport-gálát rendeznek. Nem volt ez másként a hétvégén sem, amikor amatőr és profi harcosok léptek a sportcsarnokban felállított ringbe. A versenyen több dunaújvárosinak is szurkolhattunk.

Gallai Péter

Bemutató, amatőr előmérkőzésekkel kezdődött az este. Kick bokszban győzött Porkoláb Péter (Dunaújváros), K-1 szabályrendszerben pedig Nédó József (Dunaújváros), Csergő Adorján (Dunaújváros), Dobos Mátyás (Invictus SE), Kapás János (Invictus SE), Androssovics Richárd (Dunaújváros).

Utánuk érkeztek a profik, először két MMA (kevert harcművészet) párharcot láthattunk, Bagdi Tamás (Dunaharaszti) és Besztercei Móric (Dunaharaszti) sikerével. K-1 ben a most debütáló Karacs Balázs (Karacs Team) győzelemmel kezdte pályafutását. Ő annak a Karacs Attilának a testvére, aki hazánk legismertebb harcosa, komoly eredményekkel büszkélkedik.

Technikai KO-val nyert Molnár Máté (Dunaújváros), és győztesként emelte fel a bíró Zentai Máté (Pécs) kezét is. A gála két MMA és egy K-1 meccsel zárult, a fő attrakciókat román ellenfelekkel vívta Felföldi Szabolcs (Pit Bull Team), Zathureczky Zsolt (Pit Bull) és a dunaújvárosi Muskotály Bálint. A mérleg: három technikai KO a magyarok részére. Az est zárómeccsét vívó Muskotály Bálint hosszú kihagyás után tért vissza a ringbe.

- Tavaly decemberben, pont idehaza szerepeltem éles összecsapáson, utána vagy betegség, vagy sérülés miatt maradtam le versenyekről. Oroszországba egy komoly tornára volt meghívásom, de nem tudtam elmenni a muay thai Európa-bajnokságra, Törökországba sem. Így egy kicsit izgultam is, főleg Dunaújvárosban, hiszen ennyi idő alatt elszokik az ember a hangulattól, az ingerektől. A felkészülésem jól sikerült, az edzőmmel megbeszéltük, hogy bevállalom ezt a párharcot, pedig általában felhozó meccsekkel szokott az ember visszatérni. Az ellenfélről, Cerecaru Ionutról nem sokat tudtam, de eredményei alapján kemény csatára számítottam. Ügyes is volt, és rettenetesen szívós. Olyan fejütésektől, rúgásoktól, amiket kapott, tízből nyolc ember megrogyik, vagy elszédül, ő állta a sarat. A harmadik menetben éreztem, hogy idő előtt vége lehet, de ha pontozás a vége, akkor sem lettem volna szomorú, az első két felvonásban is jobb voltam nála.

Bálint arról is beszélt, hogy a hazai pályának mindig nagyobb a tétje, hiszen bizonyítani kell, nem akart szégyenben maradni :

- Nekünk a sportág népszerűsítése is célunk, sokan azt hiszik, csak két hülyegyerek püföli egymást ész nélkül. Ám aki egyszer látott egy meccset, utána megérti: itt az erőn kívül a hideg fej, a taktika is fontos. Az ember nekiugrik a másiknak, aztán a következő menetre - ha nem sikerül a kiütés - nem marad szufla benne, és ő kerülhet bajba. Ezért fontos a ringsarok, onnan segítik az embert, ha netán magával ragadná a hév. Ilyen az is, amikor a közönség hajtja, hajszolja a harcost. A kívülálló számára durva lehet, mit ki nem bír az ember, amikor csattannak a lábak, de sok évi munka van mögötte, a sportban, főleg ebben, ingyen nem adnak semmit. A kötelek között az adrenalin felszökik, a fájdalomküszöb is magasabb lesz, de aki nincsen erre felkészülve, az biztosan nem bírná ezt ki. Persze, utána másnap már itt bedagad, ott fáj, de csináljuk tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!