Sport

2011.05.07. 20:17

Magabiztos siker a nyitányon! - Albacomposok remekeltek az Olaj városában

Teljesen megtelt a vendégszurkolók számára kialakított szektor, de így volt ez a csarnok minden egyes milliméterén. A házigazdák népei a szokásos "szívélyes" kórussal, rigmusokkal köszöntették a Fejér székhelyéről érkezett játékosokat. A hangulat a bajnoki döntőhöz volt méltó, kivéve az említett rigmusokat. A hazai B-közép aranyba öltözött és csapatuk játékosainak a fényképeit emelték magasba. Ők már "céloztak" valamire...

Silye Sándor

 

 

Szolnok, vezette: Földházi, Benczur, Kapitány.

Szolnoki Olaj-Albacomp 69-87 (22-19, 17-21, 18-26, 12-21).

Szolnok: TROTTER 21/9, Horváth Á. 6/3, Budimir 6/3, CLARK 20/12, Báder 7, csere: Trepák 5/3, Fodor M. 3/3, Vesztergom, Grebenár, Szabó, vezetőedző: Pór Péter.

Albacomp: SIMON 12/6, HANGA 16/6, BÓDI 12/12, KELLER Á. 13/3, Jones 4, csere: HOLLIS 16/3, Antal Sz. 3/3, Hendlein 8, Kertész, vezetőedző: Braniszlav Dzunics, edző: Matus Gábor.

 

 

Az első dobás mindkét oldalon célt tévesztett, aztán Budimir betalált, ez volt az első, Bódi triplája a második. Nagy harc volt a parketten, egyik társulat sem volt megilletődött. Clark berámolt öt pontot, ezzel meglépett az Olaj, sőt 9-0-ás futásuk után nőtt a különbség, jókor jött Keller triplája. Sőt, az albacomposok repesztettek 9-0-át, egál volt hát megint. Jones az első negyedben begyűjtötte harmadik személyi hibáját, volt ami tényleg szabálytalan volt... A rövid pihenő után eltelt egy pontatlan perc, a második végén Trotter triplája ült. Trotter percei (két tripla, egy dupla), héttel meglépett az Olaj. A kisember nagy percei voltak ezek, de ami jó, az jó. Hatot eltüntett ebből az Alba, nagy meccs volt. A Szolnok meglepően sok büntetőt hibázott, a vendéglátóknál Trotter (12/6), a vendégeknél Hanga (14/6) remekelt. A félidő utolsó percében átvette a vezetést az Albacomp, egy pont előnnyel mehettek pihenőre.

 

 

 

Térfélcsere nagy pont- és triplapárbajt láthattunk, továbbra is vezetett az Albacomp, Hanga-Keller alley-oupja után hat pont volt a javukra. Szólt is a fehérvári kórus - mégpedig szépen, tizenkettőnél meg pláne! Három pontatlan albás támadást köszönt a Tisza-parti alakulat, ők 7 pontot dobtak be, jelentősen csökkent az előny. Kár volt érte, de sebaj, lehet javítani, növelni az előnyt! Növelték, 9 egységgel kezdhették a záró szakaszt. Hú, de messze volt még a vége! Az utolsó 10 perc Simon triplájával indult és 12 pontos előnnyel. Csakhogy megint jöttek a hibás támadás befejezések, elhagytak 6 pontot, kellett Hollis alley-oupja. Még hat perc volt hátra, de 13-mal vezetett az Albacomp, csak nem lesz szerencsétlen szám! Nem volt az, biztosan nyert a csapat, joggal szólt a "Szép volt fiúk!" Persze a fehérvári oldalról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!