Sport

2011.04.21. 02:28

Paprikaváros: Eb-selejtező a junioroknak

Dunaújváros - Kalocsa mától kézilabda-lázban ég. A magyar junior női kézilabda-válogatott (U19) három napig küzd a paprikavárosban a győzelmekért.

Jankó Árpád

Gyurka János szövetségi kapitány együttese Észtország, Montenegro és Svédország legjobbjaival játszik. A magyar junior válogatott tagja a dunaújvárosi szélső, Takács Lili is. Ismeretes, hogy a felnőtt mezőny közvetlen utánpótlása már edzőtáborozott Kalocsán, és ott a Dunaújváros REK együttesével meg is mérkőzött. Ferling Bernadett és társai legyőzték a Gyurka-formációt.

Ma este az észtek ellen mutatkozik be a válogatott, holnap a Montenegró elleni mérkőzés következik, Nagyszombaton 12 órakor pedig a világbajnok svédek ellen játszanak sorsdöntő mérkőzést. Várhatóan a pénteki találkozó lesz a legfontosabb, mert a második hely is továbbjutást jelent. De ez nem lesz könnyű, mert Montenegró válogatottja képzett, jó képességű játékosokból áll. Az észtek ellen viszont kötelező a győzelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!