Sport

2010.08.30. 02:29

Győri ETO negyedszer

Dunaújváros - A Szabella Kupát, amely egyben a Kulcsár Anita Emléktorna is volt pénteken és szombaton rendezték meg a dunaújvárosi sportcsarnokban. Négy csapat kézilabdázott.

Jankó Árpád

A Dunaújváros NKKSE készülődött a péntek esti mérkőzésre, a Ljubljana ellen. Kiss Szilárd a jelenlegi legjobb csapatát küldte a pályára, de nem rejtette véka alá véleményét: ez a torna nem a hazaiak képességeihez való. Túlságosan erősek az ellenfelek. - A felkészülés részének kell tekinteni ezt a három találkozót, de nagyon rangos ez a torna nekünk, így csak becsületes helytállást várok a lányoktól.

Dunaújváros - Mercator 40-46 (22-21)

Dunaújváros: Vig - Takács L., Gáspár, Ferling, Velky, Takács D., Nagy I. Csere: Győri (kapus), Radulovics, Erdősi, Gera, Sári.

Nagy vitézkedés árán az első félidőben egy góllal vezetett a Dunaújváros, de később sorozatban kapta a gyorsindításos gólokat, és fordított az ellenfél. Ferling tizenegy, Takács Lili hat gólt dobott. Ám a mester szerint védekezés nélkül játszotta csapata a találkozót. Szombaton délelőtt a Buducsnoszt ellen kézilabdáztak Radulovicsék. Ezen is aránylag szoros eredmény született: 31-24 a Podgoricának. Este már nem szerepelt a csapatban Radulovics és a megsérült Nagy Ivett. A győri bajnok nem kímélte a szinte már csak fiatalokból, és az újonnan igazolt játékosokból álló dunaújvárosi csapatot, és 33-18-ra nyert Konkoly Csaba gárdája. Ezzel a győzelmével - jobb gólkülönbségével - az ETO nyerte meg a kupát a Krim előtt. És ez már negyedszer történt meg. Harmadik lett a Buducsnoszt, negyedik a Dunaújváros.

A többi mérkőzés eredménye: Győr - Buducsnoszt 27-26, Győr - Krim 33-33, Krim - Buducsnoszt 32-31.

Az ünnepélyes eredményhirdetés után a csapatok játékosai egy-egy szál sárga rózsát helyeztek el Kulcsár Anita domborművénél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!