Sport

2010.02.22. 03:28

Hiányzott a bátorság

Dunaújváros - Váratlan vereséget szenvedett a DF Elco DVCSH női vízilabda-csapata a Vodafon OB I-es bajnokság szombati játéknapján. A vendég egriek egy góllal múlták felül a főiskolás lányokat.

Gróf András

DF Elco - ZF-Eger10-11 (2-2, 4-5, 3-2, 1-2)

Fabó Éva Sportuszoda, 100 néző. Vezette: Vogel Gábor, Horváth Csaba.

DF Elco: Brávik H. - Menczinger K., Keszthelyi, Szücs, Kovács D., Brávik F., Poszkoli. Csere: Ács, Berta B., Huszka, Benkő T. Vezetőedző: Mihók Attila.

A találkozó első gólját Brávik Fruzsina szerezte az első negyed közepén emberelőnyből. Ziakova akciógóllal egyenlített. Keszthelyi szabaddobásával ismét az újvárosiaknál volt az előny. A játékrész vége előtt azonban Czigány ismét egalizálta az állást. A második negyed elején Szücs büntetőből volt eredményes, amire az ellentámadásnál Szeredi válaszolt. Berta centergólja után ismét Ziakova találata következett. Ezután kétszer is vezetést szerzett az Eger, de Brávik Fruzsina két találatával tartották magukat a főiskolások. A szünet előtt egy perccel Ziakova már a harmadik góljának örülhetett. A térfélcserét követően Keszthelyi és Pócsi gólpárbaja következett, majd Szücs büntetőből talált a hálóba. A zárónegyednek tehát döntetlen állással vágtak neki a csapatok. Czigány révén ismét a vendégek kerültek lépéselőnybe, de Keszthelyi újból eredményes volt. Az utolsó percben azonban büntetőt lőhetett az Eger. Czigány keze nem remegett meg, ami a vendégek sikerét jelentette.

Mihók Attila: - Gyenge egyéni teljesítmények voltak a meccsen. Több húzójátékosnak nagyobb felelősséget kellene vállalnia. Kevés emberünk lőtt gólt. Keszthelyin Ritán és Brávik Fruzsinán kívül senki sem játszott jól. Az első félidőben háromszor a kapufa is segítette a vendégeket. Ezúttal nem bírtuk el azt sem, hogy a bírók négy gólt ajándékoztak az egrieknek, amikor kontra faultot fújtak, és a kapunk előtt fentmaradó ellenfél üresen kapta a labdát. Mindenesetre szerdáig rendezni kell a sorokat, mert így az Újpest ellen sem lesz egyszerű nyernünk.

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!