SÉTA

2012.05.25. 02:58

Elballagtak a végzőseink

Dunaújváros - A ballagás jeles és emlékezetes esemény a végzős diákok életében. Felejthetetlenné tettük a Rostiban is.

duol.hu

A ballagóké volt a főszerep május negyediként a Rosti Pál Gimnáziumban. A mostani tanévben összesen négy végzős osztály – három gimnáziumi és egy esti tagozatos – vett búcsút az intézménytől, a társaiktól és a tanáraiktól.

Mindenki ünneplőbe öltözött, hiszen az élet nagy vízválasztó eseményéhez érkeztek a ballagók. Az arcokon izgalom, valamint némi kétségbeesés tükröződött, az utóbbi a fejükben cikázó kérdések miatt: Hogyan legyen ezután? Milyen lesz az érettségi?

Az iskola épülete virágkoszorúban díszelgett. A folyosók és az udvar szebbnél szebb színekben pompázott.

Idén a műsor merőben eltért a korábban megszokottaktól, hiszen élőzenével köszöntek el a ballagóktól. Bálint Zoltán és Szabó Dávid kísérte a hatfős kórust. Majd síri csend honolt a benépesült udvaron iskolánk igazgtónője, Garamszeginé Szűcs Ildikó beszéde alatt. Ez az ünnepség más volt, mint a többi, hiszen a jelenlegi vezető mandátuma lejár. A jövő tanévben már nem ő irányítja az iskolát. Hagyomány, hogy a ballagásokon egy tanuló is elbúcsúzik a ballagó diákok nevében, és idén Lakatos Marietta Katalint (G13NY) érte ez a megtiszteltetés. Kereszturiné Haász Marianna igazgatóhelyettes is elmondta búcsúzónak szánt gondolatait, amelyeket a 11. évfolyamos diákok műsora követett. Díjazottaknak is tapsolhattunk: a Rostiplakettet idén három kézilabdázó érdemelte ki: Köller Alexandra, Köller Krisztina és Sánta Dóra. Az egy órás ünnepély a Szózattal zárult.

Libis Vivien Rosti V11K

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!