Rendőrségi

2011.05.27. 11:52

Paprikaspray miatt kórházban a diákok

Kilenc általános iskolás diáklányt vittek kórházba a mentők Dombrádról pénteken, miután paprikaspray-t lélegeztek be - közölte a mentőszolgálat az MTI-vel.

MTI

A gyerekek az általános iskola tornatermének öltözőjében lélegezték be a sprayt - mondta Pápai György igazgató-főorvos, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Regionális Szervezetének vezetője. Hozzátette: az egyik tanulónak súlyosabbak voltak a tünetei, ő fulladt, mellkasi szúrásra panaszkodott, míg a többiek könnyebb mérgezést szenvedtek. A mentők a diákokat megfigyelésre a kisvárdai kórházba szállították.    

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az ügyben súlyos testi sértés kísérletének gyanújával nyomozás indult. A nyomozók egy 13 és 15 éves fiút hallgattak ki, közülük feltehetően az idősebb fújta be paprikaspray-vel a tornaterem lányöltözőjének légterét. Az iskolát a furcsa szag felfedezésekor kiürítették, és riasztották a katasztrófavédelem és a gázszolgáltató cég szakembereit is. A diákok a helyiségek kiszellőztetése után térhettek vissza az intézménybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!