Rendőrségi

2009.01.14. 17:46

Elvitték a bankjegy-automatát az ABC faláról

<strong>Nagyvenyim</strong> - Falba ütköztek azok a nagyvenyimiek, akik ma pénzt akartak levenni a számlájukról a főutcai élelmiszerboltnál. Az automatát leszerelték, a helyét befalazták kedden.

Körmendi Erzsébet



Szerdán már csak a friss beton jelezte, hogy valami - mégpedig pénzkiadó automata - volt a nagyvenyimi ABC bejárata mellett
Fotó: Lázár Zsolt



A venyimiek és a mezőfalviak csalódottak: megszűnt az úgynevezett laposi boltnál lévő pénzfelvétel. Az automatát leszerelték.  Az üzletvezető, Császár Brigitta magyarázza a kialakult helyzetet. Ők fizették három évvel ezelőtt a hely kialakításának költségét, 600 ezer forintot. Utána biztonsági ajtó és zár kellett, hogy megfeleljenek a pénzkezelési szabályoknak. Újabb  80 ezer forint volt. Megéri a ráfordítás   gondolták , mert az automatánál pénzt felvevők a boltba is bemennek  üdítőért,  csokiért, nőhet a forgalmuk. Sajnos tévedtek - csak a gondjaik szaporodtak. A gép áramfogyasztása tetemes volt a klíma miatt, a hálózatról lekötés újabb költségként jelentkezett. Az autósok javíthatatlanok: ha megállhatnak az automatánál, akkor öt lépést sem hajlandók megtenni. Ezzel törték a legtöbb borsot az üzletvezető orra alá, ugyanis közvetlenül a bejárat elé álltak. Felfestették a megállni tilos sávot (újabb költség), de hiába. Az üzletvezető megelégelte, levelet írt az OTP-nek. A bank nem válaszolt a levélre, felhívtak múlt héten, hogy kedden kilenc órakor jönnének leszerelni az automatát, megfelel-e? Hát megfelelt - teszi hozzá Császár Brigitta. 

Rauf Pál szerint értesíthette volna az üzletvezető az önkormányzatot is, mielőtt lép, mert akkor nem utólag kellene kapkodni, és megoldást keresni. A polgármester hétfő délután óta naponta többször egyeztet az OTP illetékeseivel.  Pénzkiadóra ugyanis  szükség van, hiánya nagy zuhanás a község szolgáltatási színvonalában. Deli Attila, az OTP dunaújvárosi fiókjának  vezetője sajnálja, hogy  eddigi partnerük, az ABC felmondta a szerződést. A fiókvezető azt ígérte: kimegy ma, lefényképezi és felméri azt a két  helyet, amelyet az önkormányzat vezetői ajánlottak, és sürgősen megkeresik a megoldást, hogy Nagyvenyimen újra legyen pénzkiadó automata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!