Rendőrségi

2009.04.21. 14:56

Elveszve az ismeretlenben

Dunaújváros - Az utcákon, az éjszakai búvóhelyeken is keresték, a kutatáshoz csatlakoztak a hajléktalanellátást végző utcai szolgálat munkatársai is. Horváth József immár tíz napja tűnt el...

Szabó Betty



A felvételen a hetvennyolc éves, százhetven centiméter magas Horváth József látható, aki tíz napja tűnt el városunkban

Fotó: Amatőr felvétel


Az idős férfi fia keresett meg minket, hétfőn éjszaka már körüljártuk a várost, de sehol  nem találtuk meg Horváth Józsefet - akit  a rendőrség is keresett -értesítette szerkesztőségünket, segítséget kérve,  Oláh János református diakónus, az utcai hajléktalanellátást végző szolgálat vezetője.  

Szerkesztőségünkbe már együtt  érkeztek, az idős férfi fia fényképeket hozott az édesapjáról. Miközben a felvételeket töltöttük le, beszélgetünk. Mint kiderült: a hetvennyolc éves férfi  több súlyos traumán jutott túl: februárban meghalt a felesége, azután a menye is életét vesztette. A tragédiák miatt kissé zavart lehet a 170 centiméter magas idős úr, aki április 11-én Pécsre indult, ám ki tudja miért, végül Dunaújvárosban leszállt a buszról.  

Az idős férfi már évtizedek óta Németországban él, ahogy a fia is. Horváth Józsefnek nincs  semmiféle kötődése Dunaújvároshoz. Egy régi, drapp bőrönddel indult útnak, világoskék dzsekit, drapp nadrágot, fehér inget, szürke mellényt és fekete cipőt viselt.

 
A piacon is látták, de az orvosügyelet is felvette a napokban a Tesconál a bácsit, és egy Béke városrészi, megadott címre vitték. A címet  ellenőriztük, ott nem volt, nem járt Horváth József  sorolja az eddig történteket Oláh János, majd hozzátette: akik eddig látták az idős urat, ápoltnak, tisztának írták le, tehát feltehetően nem az utcán él. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!