Rendőrségi

2012.07.25. 14:45

Baleset a 81-es főúton, Mórnál: két ember súlyosan, egy könnyen sérült (fotóval frissítve)

Mór - A 81-es főúton egy kisteherautó feltehetően megcsúszott a vizes aszfalton, majd felborult szerda délután. A sofőr beszorult, két utas pedig kirepült a járműből, a helyszínen a mentés idejére teljes volt az útzár.

duol.hu

Az útzárat 5 órára teljesen feloldották.

 16.50 

R. Szabó Ágnes délután arról tájékoztatott, hogy az elsődleges megállapítás szerint a kisteherautóban mindhárom utas sérült. Ketten – egy férfi és egy hölgy utas – az útelhagyás közben kiestek az irányíthatatlanná vált járműből, a 26 éves sofőr a roncsok közé szorult. A sofőr és az egyik utas az elsődleges megállapítás szerint súlyosan, míg a baleset harmadik érintettje könnyen sérült.

Az intézkedés során kiderült, hogy a 26 éves tatabányai sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel.

A főút balesettel érintett szakaszán rendőri irányítás mellett fél 4-kor  félpályán indult meg a forgalom, de rövid időre, a műszaki mentés időtartamára ismét le kellett zárni az utat.

15.30

A felborult kisteherautó füstölt, a három utas közül kettő kirepült a járműből, a sofőr beszorult - tudta meg kollégánk a helyszínen.


R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivó lapunkkal közölte: szerda délután három óra után nem sokkal a 81-es számú főútról jeleztek közlekedési balesetet a Móri Rendőrkapitányság ügyeletére. Mór város után - mintegy egy kilométerrel Győr felé - történt a baleset. A rendőrség eddigi adatai szerint egy kisteherautó sofőrje vélhetően a nedves úton csúszott meg járművével, ami irányíthatatlanná vált, elhagyta az úttestet és felborult. Az autó utasai közül egy férfi és egy nő kirepült a fülkéből, a vezető a roncsok közé szorult. A sofőr kiszabadításán és a sérültek ellátásán jelenleg teljes útlezárás mellett dolgoznak a tűzoltók és a mentők munkatársai. Terelésre nincs mód, az autók várakozni kénytelenek.


Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hozzátette: Mór és Bakonysárkány között a Citroën Jumpy az árokparton a jobb oldalára borulva, egy fának dőlve állt meg. Az arra haladó járművezetők elmondása alapján a baleset után a motortérből füstöt láttak felszállni, ezért egy porral oltó készülékkel ráfújtak a járműre, ezzel megakadályozva, hogy esetlegesen lángok csapjanak fel a furgonból. A Citroënben hárman ültek, közülük ketten súlyosan, egy személy könnyebben sérült. Az egyikük a jármű alá szorult, őt a tűzoltók szabadították ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!