Rendőrségi

2014.08.13. 18:26

Az idős nő rajtakapta a betörőt, ezért kellett meghalnia?

Dunaújváros – Megrázta a környéken élőket a kedden nyilvánosságra kerül Erkel kerti gyilkosság.

Szabó Szabolcs

– Ha valami biztosat tudnék, higyjék el, elmondanám, de pletykálni nem akarok – mondja egy fiatal hölgy szerdán reggel az Elker kert egyik lépcsőháza előtt. Munkatársunk több, a környéken élőt is megszólított a közelmúltban történt gyilkossággal kapcsolatban, ám névvel senki nem vállalta, hogy megossza vélt vagy valós információit.

Egyesek szerint az Elker kert 7. szám alatti lépcsőházban élő 71-es éves idős hölgyhöz előre megfontolt szándékkal tört be az elkövető, aki azért kezdett el dulakodni a hölggyel, mert az rajtakapta. A rendőrség még kedden adott ki egy szűkszavú közleményt az esetről, amelyet már lapunkban is olvashattak.

Azt már több forrásból is megerősítették a Dunaújvárosi Hírlapnak, hogy a helyi kapitányságra hétfőn, a kora délutáni órákban érkezett bejelentés arról, hogy Erkel kerti otthonában holtan találtak egy 71 éves asszonyt. A kiérkező rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a hölgy bűncselekmény áldozata lett. A lapunknak nyilatkozó lakók elmondták, hogy az idős hölgy barátai először a tűzoltóságot értesítették. A kiérkező tűzoltók hatoltak be a lakásba, ahol megtalálták a holttestet.

A rendőrség forró nyomon indulhatott el és az adatfelvételt követő akció során a pákozdi illetőségű 26 éves fiatalembert egy veszprémi hotelben fogták el. A gyilkossággal gyanúsított férfi jelenleg is bűnügyi őrizetben van. A rendőrség későbbre ígért részletes tájékoztatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!