Rendőrségi

2013.02.10. 08:43

Rendőrségi hírek: garázdaság, falopás, rendszámcsere

A rendőrségtől kapott hírekben szerepel: garázdaság, falopás és rendszámcsere is.

feol.hu

Rendszámcsere az Audin

A fehérvári járőrök szombat délután Székesfehérváron a Palotai úton egy Audit vontak ellenőrzés alá. Amikor a sofőrrel szemben intézkedtek, és a gépkocsit leellenőrizték, kiderült, hogy az autóra kiadott hatósági jelzés más, mint az a rendszám, ami fel van rá szerelve. A gépkocsivezetőt a rendőrök előállították a kapitányságra, ahol a nyomozók egyedi azonosító jel meghamisítása miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

 

Biztonságba helyezték őket

Egy 79 éves pusztaszabolcsi férfivel szemben intézkedtek szombat délután az adonyi rendőrök. A személy otthonában agresszíven viselkedett, és ittas állapotban volt, ezért mentőt kértek hozzá, akik beszállították a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Pszichiátriai Osztályára.

Ugyanezen a napon este a járőrök Baracska, Anna majori úton egy 84 éves budaörsi férfivel szemben intézkedtek. A személy zavartan viselkedett, mentőt kértek hozzá, akik a Székesfehérvári Szent György Kórházba szállították ellátása céljából.

Ugyanezen a napon este a nagykarácsonyi körzeti megbízott intézkedett Nagykarácsony, Jókai utcában egy 31 éves helybéli férfivel szemben. A személy erősen ittas állapotban volt, ezért a rendőr mentőt kért hozzá, akik a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba szállították biztonsági intézkedés keretében.

A késő esti órákban szintén a nagykarácsonyi KMB-s volt az, aki egy 54 éves alszószentiváni férfivel szemben intézkedett Előszállás, Balatoni utcában. A férfi erősen ittas állapotban volt, önerőből képtelen volt közlekedni, ezért a körzeti megbízott biztonsági intézkedés keretében otthonába szállította.

A Bicskei Rendőrkapitányság Ügyeletére késő éjszaka érkezett bejelentés arról, hogy a gánti otthon egyik gondozottja az esti gyógyszeradagja beszedését követően, a telep környéki erdős területre távozott, a beszedett gyógyszerek hatására bármikor el tud aludni. A rendőrök azonnal a férfi keresésére indultak. A körzeti megbízott volt az, aki felfedezte a zámolyi körforgalom gánti kijáratánál a feltűnően zavartan viselkedő férfit, majd visszaszállította a szociális otthonba.

 

Fát loptak

A sárosdi körzeti megbízott szombat reggel Sárosd belterületén a horgásztó melletti területén lévő erdősávban észrevett egy sárosdi férfit, valamint annak fiát, akik kerékpárral négy akácfát szállítottak. A kb. 1 mázsa fát az erdőben szedték össze, és el akarták tulajdonítani, amikor a KMB-s tetten érte őket. A 2 000 Ft-ot érő fát a rendőr lefoglalta, majd tulajdonosának visszaadta. A két személlyel szemben megindult a szabálysértési eljárás.

A Sárbogárd Rendőrkapitányság járőre ugyanezen a napon délelőtt észlelte, hogy Sárkeresztúr belterületén, a 63-as főút és a mellette párhuzamosan futó Székesfehérvár-Sárbogárd összekötő pályatest közötti erdősávban egy sárkeresztúri férfi kézi fűrésszel fát vág. A cselekményével összesen 45 000 Ft-os kárt okozott. A férfit a rendőr előállította a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vétele mellett megindult vele szemben a szabálysértési eljárás.

Megrongálták az autóját, majd bántalmazták

Egy férfi tett személyesen bejelentést szombat délelőtt a rendőrségen arról, hogy egy férfi és a fia Igaron szóváltást követően járművét megrongálták, majd tettleg bántalmazták. A két személlyel szemben garázdaság vétség elkövetése miatt indult büntetőeljárás a Sárbogárdi Rendőrkapitányságon - közölte a rendőrség az eseteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!