Rendőrségi

2012.09.29. 07:33

Kasszából lopott egy fiatal, de elfogták

Fejér megye - Hamar elkapták azt a fiatalt, aki egy fehérvári söröző kasszájából lopott, egy hajléktalannal szemben pedig betöréses lopás miatt intézkedtek.

duol.hu

Pénteken kora délután, Székesfehérváron a Sziget utcában két ismeretlen ment be egy sörözőbe, majd a pultos figyelmetlenségét kihasználva a kasszából készpénzt vittek el. Néhány órával később a pultos a városban felismerni vélte a lopás egyik elkövetőjét és rendőri segítséget kért. A járőrök a bejelentés nyomán előállították a 16 éves fiatalt, akit nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki a nyomozók. A fiatal férfi társát még keresi a rendőrség.

Folyamatban lévő büntetőeljárás miatt állítottak elő a járőrök egy 25 éves hajléktalan férfit, akivel kapcsolatban felmerült: megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy társával 2012. szeptember 21-én Pusztaszabolcson behatolt egy családi házba, ahonnan műszaki cikkeket tulajdonított el. A bűncselekmény során százezer forint lopási kár keletkezett a húszezer forintos rongálási kár mellett. A megtartott házkutatás során az eltulajdonított tárgyakat megtalálták a nyomozók. Az ügyben tovább folyik az eljárás.

Martonvásáron, a Határ útnál levő kukoricatáblánál a még le nem aratott táblában két személyre figyeltek fel a rendőrök. A két férfi kérdésre elmondta, hogy böngészni akartak, de nem találtak kukoricát, ezért a még le nem aratottból szedtek le összesen öt zsákkal. Az eltulajdonított terményt a helyszínen lefoglalták a rendőrök, majd méretés után a tulajdonosának visszaszolgáltatták. Ezt követően a két férfit a Gárdonyi Rendőrkapitányságra előállították. Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt, meghallgatásukat követően őrizetbe vételükről döntött a hatóság - tudtuk meg szombaton a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!