Rendőrségi

2012.07.05. 12:10

Agyoncsapta kutyáját egy férfi, mert az eb megharapott egy kisfiút

Baltával agyoncsapta kutyáját egy férfi Putnokon, mert az állat megharapott egy 10 éves fiút; a 61 éves férfi ellen állatkínzás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

MTI

Egyedné Novodonszki Éva a múlt heti esetről elmondta: Putnok családi házas övezetében egy kutya megharapott egy 10 éves helybeli fiút, aki 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett, sebeit az orvos ellátta.
A kutya gazdája a rendőrökkel később azt közölte, hogy bár megkötözte az állatot, de az elszakította a láncot, a kutya így juthatott ki az utcára. Elmondta azt is: miután a gyermek megsérült, kivitte az ebet az erdőbe, ahol egy fejszével agyonütötte, majd elásta az állatot.
A rendőrség az állat gazdája ellen állatkínzás bűncselekmény és veszélyeztetés kutyával szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!