Rendőrségi

2012.04.28. 17:37

Bajba jutott szörföst mentettek a Velencei-tavon

Gárdony - Eltörött a bumrögzítője szombaton késő délután annak a budaörsi szörfösnek, akit a helyi vízi rendőrök mentettek ki a partra.

Silye Sándor

Egy horgász hívta a gárdonyi kapitányságot 17 óra után nem sokkal, és jelezte, hogy egy szörfös kéri a segítséget a kijutáshoz. A rendőrök Marita típusú hajójukkal azonnal vízre szálltak, s elindultak a bajba jutott férfiért, aki az uralkodó szélirány miatt nem tudott kivergődni sehogy a déli partra - tájékoztatta lapunkat R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Végül nem csak a férfit, de a szörföt is kivitték a gárdonyi Holdfény sétányra a vízi járőrök, akiknek áprilisban már ez volt a harmadik mentésük. Először két vitorlást kellett partra vontatniuk, később pedig egy bajba jutott horgászon segítettek. A szörfösnek az ijedtségen túl nem esett baja.

Az élet ezen a hétvégén láthatóan megindult a Velencei-tónál, nagy forgalom volt nem csak a part menti utakon, de a vízen is, ahol sokan kerestek enyhülést a hirtelen jött melegre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!