Rendőrségi

2012.01.13. 13:32

Megverte a barátnőjét, elvitte a kutyáit

Dunaújváros - Jelenleg menhelyen van az a két kiskutya, akiket egy férfi lopott el volt barátnőjétől miután összeveszett vele és megverte. A férfi ellen a dunaújvárosi rendőrök lopás és könnyű testi sértés elkövetése miatt indítottak büntetőeljárást.

MTI/AP

A 23 éves nő volt élettársa ellen hétfőn tett feljelentést a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon. A hölgy által elmondottak szerint ugyanis volt barátja szakításukat követően vasárnap közösen használt lakásukban előzetes szóváltást követően bántalmazta, melynek során könnyen sérült, majd ezt követően a sértett tulajdonában lévő két yorkshire terrier kutyát, azok játékaival és felszereléseivel együtt eltulajdonította.  

A nyomozás során tegnap a rendőrök házkutatást tartottak a 28 éves férfi lakóhelyén, ahol megtalálták a két kutyát, apát és fiát. Azokat lefoglalták, majd miután beszállították őket a kapitányságra, azok örömükben farkukat csóválva szaladtak a sértetthez, aki ekkor az épületben tartózkodott - részletezte Németh-Kész Mónika, a megyei kapitányság szóvivője. 

A férfit a nyomozók mind a lopás, mind a könnyű testi sértés elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során nem tett vallomást.

Amikor a nyomozók a kutyákkal kapcsolatos lefoglalást megszüntették, az ellen a férfi panasszal élt, így az egyenként 50 000 forintot érő kis kutyusokat a panasz elbírálásáig a rendőrök az egyik dunaújvárosi állatvédő alapítvány menhelyén helyezték el.   

A férfi az ellene indult büntetőeljárás során szabadlábon védekezik - tájékoztatott a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!