Rendőrségi

2010.05.16. 07:44

Rendkívüli a helyzet Bakonycsernyén és Bodajkon

Bakonycsernye, Bodajk - Úszik a falu: a heves esőzések hatására megáradt több vízfolyás, amely elöntéssel fenyegeti Bakonycsernye és Bodajk alacsonyan fekvő részeit. A drámai helyzetre való tekintettel Fenyves Péter, a móri kistérségi társulás elnöke vasárnap 10 órára hívta össze a védelmi bizottság ülését Csernyére.

Fejér Megyei Hírlap

Kilépett medréből a Gaja és a Súri víz is - tájékoztatta lapunkat Túri Balázs, Bakonycsernye polgármestere. Az ár elöntötte az Ifjúság utcát, a faluban homokzsákokkal próbálkoznak védekezni, de kevés a homokzsák.

Rendkívüli állapotok uralkodnak Bodajkon is, mivel átszakadt a móri halastavak gátja. Itt ugyancsak homokzsákokkal próbálják feltartóztatni a hömpölygő áradatot - tudtuk meg Oszlánszki Zsolt polgármestertől.

Bakonycsernyén még el sem takarították a csütörtök sárlavina nyomait, amikor ismét elemi csapás érte a községet. Hasonló helyzetre - mint a polgármester elmondta - negyven éve volt utoljára példa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!