2013.08.03. 11:53
Rakott padlizsán recept
Olvasónk Diénes Éva receptje.
Hozzávalók:
70 dkg padlizsán
60 dkg darált sertéshús
6 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
bors
majoránna
6 dkg vaj
3 dl tejföl
4 egész tojás
só
olaj
Elkészítés
A megtisztított padlizsánt vastagabb szeletekre vágjuk, megsózzuk, és lisztbe mártva bő, forró olajban hirtelen átsütjük. Felével kibélelünk egy tűzálló tálat. A finomra vágott vöröshagymát vajban megpirítjuk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, majd a darált húst. Sózzuk,borsozzuk, majoránnát teszünk bele, és addig pároljuk, míg a levét elpárolta. Ráterítjük a lesütött padlizsánszeletekre, egyenesre simítjuk,és a tetejére rakjuk a többi lesütött padlizsánszeletet. A tejfölt összekeverjük a felvert tojásokkal, sózzuk, és ráöntve a lerakott padlizsánra, szép pirosra megsütjük.