lekvárral tölthető

2020.07.19. 11:00

Ó, édes csillagjaim! – A linzert nem nehéz elkészíteni

Nem mai sütemény a linzer: már az 1800-as évek végén is készítették azt a dédnagyszülők.

Szanyi-Nagy Judit/FEOL

Hat adaghoz a következő hozzávalókra van szükségünk: 50 dkg rétesliszt, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, fél csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 darab tojás, 1 dl citromlé és 10 dkg sárgabaracklekvár.

Kezdésképpen egy tálba öntjük a lisztet, abban elmorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a sütőport, a vaníliás cukrot, a porcukrot, valamint a két egész tojást. Óvatosan a citromlét is hozzáöntjük, körülbelül 1 deciliter mennyiségben.

Virág, csillag, karika – a forma majdnem mindegy is Fotó: Pixabay

Ne ijedjünk meg, a tészta ragadni fog, így két órán át érdemes a hűtőben pihentetnünk azt! Ezt követően a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd linzerszaggatóval formákat készítünk belőle.

Ezeket nyolc-tíz perc alatt, 180 Celsius-fokos sütőben kisütjük, végül pedig lekvárral megtöltjük.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!