12°
19°
10°

Passió-előadás lesz vasárnap a kúriában

Rácalmási amatőr színjátszók, cserkészek jóvoltából idén is passiójátékkal készülhetünk húsvétra. Az előadás március 20-án, virágvasárnapon 15 órakor kezdődik a Jankovich-kúriában.

Virágvasárnap a nagyhét kezdete, ezen a napon vonult be Jézus Jeruzsálembe. Nagycsütörtök az utolsó vacsora emléknapja. Nagypénteken emlékezünk meg Jézus Krisztus kereszthaláláról. A húsvétvasárnap Jézus feltámadásának ünnepe. A passió Krisztus szenvedésének történetét beszéli el. A rácalmási cserkészek a betlehemezések és az elmúlt három év előadásainak sikerén felbuzdulva ismét elhozzák közénk az ünnep hangulatát. Hatvan-hetven önkéntes készült lelkesen a próbákon szöveggel, énekkel, tánccal.

– Nekünk, itt Rácalmáson a szeretetről, az összefogásról, a jó közösségről is szól a passiójáták, amely felkarol minden pozitív ötletet, kezdeményezést. A játékot ezúttal is ingyen tekinthetik meg virágvasárnap délután – tájékoztatta lapunkat Blau Sándor, a cserkészek vezetője.

 


Legolvasottabb

1
Halálos gázolás Dunaújvárosban, a Papírgyári úton
2
Eltűnt egy 15 éves lány Előszállásról
3
Kutyára támadó darazsak a Római óvodánál!
4
Darázstámadás történt a Római óvodánál! (frissítve)
5
Arcon ütötte és megrúgta élettársát egy buszmegállóban a dunaújvárosi férfi
55 év
Új albummal jubilál az Omega
Időjárás / 28 perce
Vasárnap is elkél az esernyő!
Esős, borús lesz a vasárnap. Az Adrián is.
Gyász
Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a drága jó feleség, édesanya, testvér *TÍMÁR LAJOSNÉ* *(szül.: Báló Katalin) a Fékon volt dolgozója* 84 éves korában elhunyt. Temetése 2017. szeptember 28-án 13 órakor lesz a Dunaújvárosi Kegyelet Bt. rendezvénytermében. A gyászoló család
Fájdalommal értesítjük azokat, akik ismerték, tisztelték, szerették *CZOBOR GYÖRGY MIKLÓS* *dunaföldvári lakost,* hogy 2017. év augusztus hó 29. napján végleg eltávozott. Hamvasztás után szűk családi körben kívánjuk örök nyugalomra helyezni. A megemlékezőket 2017. október 1-jén 15-17 óra között Dunaföldváron a várban várjuk egy beszélgetésre. Emlékét őrizzük! Szerető családja
Német választások / 2 órája
Utolsó pillanatig kampányoltak a német pártok
Női röplabda-Eb / 3 órája
Játszmát nyert, de kikapott a lengyelektől a magyar válogatott
kettős állampolgár / 4 órája
Colin Firth olasz állampolgár lett
fellebbezési folyamat / 4 órája
A londoniak ragaszkodnak az Uberhez
Katalán népszavazás / 4 órája
Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett
Premier League / 5 órája
Nyert a Manchester City és a United is