szponzorált tartalom

2021.02.24. 13:25

Romantikus nyaralás Magyarországon édeskettesben

Young couple sitting on the terrace of their house in autumn

Néhanapján bizony nincs is más vágyunk, csak a világ zsivajától megfáradva elbújni egy kicsit a kedvesünkkel egy távoli helyen, egy romantikus hétvége keretén belül. A jelenleg is fennálló vírushelyzet miatti korlátozások viszont meghiúsítják, hogy túl messzire kacsingassunk – így be kell „érnünk” a hazai látnivalókkal. Nem jelent ez azonban semminemű önfeláldozást a részünkről, sőt, rengeteget nyerhetünk, ha belföldön töltjük a pihenésre szánt napokat.

Romantikus utazás belföldön, avagy hazai „ékszerdobozok”

A cikkünkben elsősorban nem az 5 csillagos wellnesskomplexumokat szeretnénk bemutatni – sokkal inkább olyan elvarázsolt helyeket prezentálni, amelyek a csendes, meghitt miliőjükkel mesebeli napokkal ajándékozzák meg a stresszes életviteltől megcsömörlött szerelmeseket.

Nyaralás Magyarországon – finom borok társaságában

Mi lehetne romantikusabb, mint egy bájos faházikó kandallója előtt összebújni a kedvesünkkel, finom borokat kóstolgatva, miközben odakinn a csillagok ragyognak az égen? Villányban mindent megtalálunk, ami az önfeledt relaxáláshoz kell: csodás tájat, fantasztikus, egyedi borokat, már-már haraphatóan friss levegőt és nyugalmat. Itt több bájos, a szőlőhegyre épített nyaralóházikó is várja, hogy védő ölelésében néhány önfeledt pillanatra elbújunk a szürke hétköznapok monotonitása elől.

Utazás belföldön – úti cél Lovasberény

Lovasberény egy kicsiny község, a Velencei-hegység északi részén található. Ha Székesfehérvár irányából közelítjük meg a települést, az út két oldalán 2 kőoroszlánt találunk, akik figyelő szemeikkel követik minden lépésünket. A történelmi múlt hagyatéka kézzelfogható, csakúgy, mint a hely megkérdőjelezhetetlen romantikája. Amennyiben Lovasberényt választjuk a pihenésünk állomásaként, mindenképpen tekintsük meg a jelen pillanatban romos állapotban lévő, ám még így is bámulatosan szép Cziráky-kastélyt, a tűztornyot, a katolikus- és református templomokat, illetve a hangulatos Mária-kápolnát is.

Megéri belföldön maradni

A belföldi utazásnak rengeteg előnye van: a célállomás nincs túl messze, nincs szükség fáradtságos szervezkedésre, és maga a kaland is jutányosabb, mint a külföldi nyaralás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában