szponzorált tartalom

2019.10.15. 15:38

Bejön a BDSM? Semmi akadálya!

Kevés olyan ember van, aki ne hallott volna már korunk egyik meghatározó filmjéről, A szürke ötven árnyalatáról. Aki nem látta, az olvasta, aki nem olvasta, az látta, és persze vannak a konok elutasítók. Ők azok, akik mindent hárítanak, ami a fenti jelenséggel kapcsolatos, de azt ők sem vitathatják, hogy megnyitott egy kaput a világban a BDSM felé.

50 árnyalat

A könyvek és a filmadaptációk elég korrektül megfogalmazzák a BDSM lényegét, bár elég idealisztikusan jeleníti meg azt. Azaz egy kis fenekelés, és le is van tudva az egész, és indulhat a szex hagyományos verziója. Az, akinek már volt szerencséje BDSM kapcsolathoz, az tisztában van azzal, hogy hogyan is működik, valamint, hogy közel sem ennyiről szól az igazi variációja. Ellenben a szexjátékszerek gyártói nem haboztak meglovagolni ezt a hullámot, így sorra válogathatunk a Fifty Shade-es, azaz az 50 árnyalatos termékek között.

Mit is tartalmaz egy ilyen szett?

Egy 50 árnyalat logóval ellátott készlet általában egy kicsit keményebb eszközöket tartalmaz, éppen ezért érdemes tájékozódni, hogy miket is találhatunk ezen szettekben.

A szürke és a fekete az uralkodó szín a szexjátékoknál

A hagyományos dildó, vibrátor felsoroláson kívül találhatunk a Grey név alatt futó termékek között análkúpot, gésagolyókat, ingerkereket, bilincseket, péniszgyűrűt és lovaglópálcát is, csak hogy a legszolidabbakat említsük. Aki ennél továbbmenne, annak a rendelkezésére áll ágyhoz kötöző készlet, csikló- és bimbócsiptető, paskoló, különböző kötelek és maszkok egyaránt.

Mind különleges izgalmat ígér, és nagyon dekoratív, letisztult, de mégis figyelemfelkeltő dizájnnal készül. A szürke és a fekete az uralkodó szín a szexjátékoknál, de azért van bennük valami nőies is.

BDSM dióhéjban

A BDSM alapvetően egy érdeklődés, mely eltér a megszokottól. Alapvetően ebben az esetben nem kötelező a fizikai, intim kontakt a kielégüléshez, többnyire ezt különböző tárgyak, ruhák, eszközök által érik el. Emellett természetesen gyakran előfordul az is, hogy a BDSM elgondolást nemi aktus követi, amihez hatékonyan használhatóak a fent felsorolt eszközök.

A szex ilyen formája nem a fájdalom okozásán, hanem a dominancia és az alávetettség megélésén alapul, azaz közel olyan, mint egy szerepjáték. Fontos, hogy minden fél beleegyezésével történjen a szexuális játék, és meg kell adni az esélyt arra is, hogy igény esetén ki lehessen szállni a körforgásból.

A BDSM különböző platformokon gyakran megjelenik, és most nem a pornófilmek világára gondolunk. Könyvek, filmek, de még animék is foglalkoznak a témával, és fel is dolgozzák a maguk módján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában