szponzorált tartalom

2019.10.04. 15:36

Kókusztej a mindennapi ételekben

Itt az ideje kipróbálnod a különböző növényekből készült tejeket, ismerkedj meg a mandula-, rizs- és kókusztejjel. Számos pozitív élettani hatásuk van és rengeteg recepthez felhasználhatóak.

 

A kókusz egyre népszerűbb manapság az egészséges életmódot folytatók körében. A boltok polcain találhatsz kókuszzsírt, kókuszvizet, kókusztejszínt, de legelterjedtebb talán mégis a számtalan módon felhasználható kókusztej.

A kókusztej amellett, hogy erősíti az immunrendszert, remek kálium, kalcium, foszfor és ásványi anyag forrás, még laktózérzékenyek is nyugodt szívvel fogyaszthatják. A kókusztejből sós és édes leveseket készíthetsz, remekül passzol süteményekhez és természetesen keleti receptek egyik fő alapanyaga.

Rengeteg kókusztej recept közül válogathatsz a világhálón, ezúttal mutatunk 3 pofonegyszerű receptet, hogy lásd, a kókusztej felhasználása különféle ételekhez egyáltalán nem nagy ördöngösség.

Tápióka puding:

1 csésze tápióka gyöngyöt önts fel 3 dl kókusztejjel és hagyd állni 10 percig, hogy a gyöngyök jól megszívják magukat. Adj hozzá még 3 dl kókusztejet és lassú tűzön kevergetve főzd, amíg kocsonyás állagot nem kapsz. Vedd le a tűzről és ízlésed szerint édesítsd. Tedd kis poharakba, hagyd kihűlni, tetejét díszítsd gyümölccsel, fahéjjal vagy kakaóval.

Akár reggelire, akár desszertként fogyaszthatod.

Turmix:

Turmixolj össze egy közepes méretű banánt 3 dl kókusztejjel, 1 evőkanál mézzel és egy csipet fahéjjal. Banán karikával és egy kis kókuszreszelékkel a tetején tálalva tökéletes tízórai ital.

Palacsinta:

Törj fel 2 db tojást és verd fel egy csipet sóval. Adj hozzá 15 dkg darált zabpelyhet, 5 dkg zablisztet és egy evőkanál cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett önts hozzá fél liter kókusztejet. Keverd csomómentesre és hagyd állni 10-15 percig. Ezzel el is készültél az egészséges palacsintatésztával. A töltést pedig nyugodtan bízd gyermekeidre.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában