2019.10.04. 15:36
Kókusztej a mindennapi ételekben
Itt az ideje kipróbálnod a különböző növényekből készült tejeket, ismerkedj meg a mandula-, rizs- és kókusztejjel. Számos pozitív élettani hatásuk van és rengeteg recepthez felhasználhatóak.
A kókusztej amellett, hogy erősíti az immunrendszert, remek kálium, kalcium, foszfor és ásványi anyag forrás, még laktózérzékenyek is nyugodt szívvel fogyaszthatják. A kókusztejből sós és édes leveseket készíthetsz, remekül passzol süteményekhez és természetesen keleti receptek egyik fő alapanyaga.
Rengeteg kókusztej recept közül válogathatsz a világhálón, ezúttal mutatunk 3 pofonegyszerű receptet, hogy lásd, a kókusztej felhasználása különféle ételekhez egyáltalán nem nagy ördöngösség.
1 csésze tápióka gyöngyöt önts fel 3 dl kókusztejjel és hagyd állni 10 percig, hogy a gyöngyök jól megszívják magukat. Adj hozzá még 3 dl kókusztejet és lassú tűzön kevergetve főzd, amíg kocsonyás állagot nem kapsz. Vedd le a tűzről és ízlésed szerint édesítsd. Tedd kis poharakba, hagyd kihűlni, tetejét díszítsd gyümölccsel, fahéjjal vagy kakaóval.
Akár reggelire, akár desszertként fogyaszthatod.
Turmix:
Turmixolj össze egy közepes méretű banánt 3 dl kókusztejjel, 1 evőkanál mézzel és egy csipet fahéjjal. Banán karikával és egy kis kókuszreszelékkel a tetején tálalva tökéletes tízórai ital.
Palacsinta:
Törj fel 2 db tojást és verd fel egy csipet sóval. Adj hozzá 15 dkg darált zabpelyhet, 5 dkg zablisztet és egy evőkanál cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett önts hozzá fél liter kókusztejet. Keverd csomómentesre és hagyd állni 10-15 percig. Ezzel el is készültél az egészséges palacsintatésztával. A töltést pedig nyugodtan bízd gyermekeidre.