szponzorált tartalom

2019.10.25. 16:49

Mit lehet tenni, ha elért a kopaszodás?

A haj minőségének romlása vagy a hajhullás előbb vagy utóbb különböző mértékben, de szinte mindenkit érintenek.

A statisztikák szerint 4 nőből 1 szenved hajritkulástól és hajvesztéstől, és a nők 30%-a tapasztalja meg élete során legalább egyszer a hajhullást. A magyar népességen belül a 35 éves férfiak kb. 40%-át érinti, de az ötvenes éveik elején járó férfiaknál ez a szám már 55%.

A hajhullásnak rengeteg oka lehet: gombás fejbőr, stressz, elégtelen táplálkozás, vitamin hiány, vérszegénység, pajzsmirigy-alulműködés, kemoterápia, betegségek, gyógyszerek stb. Ám leggyakoribbb a férfias típusú, androgén jellegű, nemi hormon alapú kopaszodás. Ez férfiakat és nőket egyaránt érinthet.

A férfias jellegű kopaszodás elsősorban a fej elülső és középső részét érinti, amelyen a haj a legérzékenyebb a kopaszodásért felelős DHT hormonra. Ezeken a területen a hajszálak elgyengülnek, szerkezetük finomabbá válik és növekedésük megáll. Mivel a fej oldalsó és hátsó részén található hajhagymák ellenállóak a DHT hormonnal szemben, ezért ott nem alakul ki kopaszság.

Sokféle módszert, lehetőséget és eszközt reklámoznak a hajritkulás, kopaszodás ellen. A teljesség igénye nélkül: étrend kiegészítő tabletták, samponok, hajpor, PRP terápia, fénykezelés stb. De a tudomány mai állása alapján a hajbeültetés az egyetlen valóban végleges megoldást nyújtó módszer. Éppen azért, mert a fej oldalsó és hátsó részén található hajhagymák, amik ellenállóak a DHT hormonnal szemben, azok a hajhiányos területen sem hullanak ki.

A hajbeültetés lépései:

1, A helyi érzéstelenítés után, az átültetni kívánt hajszálakat, hajtüsző egységeket speciális technikával egyenként kiveszik.

2, Sok apró tűszúrás szerű nyílást készítenek a fejbőrön, ezzel alakítják ki a természetes hatású megjelenést, szabályozzák a hajszálak irányát, dőlésszögét és sűrűségét.

3, Az első lépésben kinyert hajtüsző egységeket (graftokat) ultrafinom, mikrosebészeti technikával az elkészült nyílásokba ültetik be egyenként.

A hajbeültetés a helyi érzéstelenítésnek köszönhetően fájdalommentes és a beavatkozás egy nap alatt is elvégezhető.

Ne kockáztassa a hajbeültetés sikerességét, a hajának természetes megjelenését azzal, hogy nem a legkiválóbb szakemberrel végezteti el a beavatkozást! A hazai hajbeültetés klinikák közül kiemelkedő a Sikos hajbeültetés klinika. A közel 20 éves szakmai tapasztalat, a legújabb technológia alkalmazása és a legmodernebb eszközök használata garantálja a páciensek elégedettségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!