Magyar Péter-jelenség

2024.04.06. 07:10

Kétségbeesett módon próbálja visszavenni a DK a tematizálást

Dobrev Klára előre hozott választással kampányol, hogy lekörözze Magyar Pétert.

MW

Varju László alelnök, Gyurcsány Ferenc pártelnök és felesége, Dobrev Klára európai parlamenti képviselő (b-j) a Demokratikus Koalíció (DK) budapesti születésnapi rendezvényén 2023. október 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

Miközben Magyar Péter újabb demonstrációra készül szombaton, Dobrev Klára közölte: ha a Fidesz veszít a júniusi voksoláson, előre hozott országgyűlési választást fognak követelni – írja a Magyar Nemzet.

Dobrev felvetése egy elkeseredett kísérlet, hogy magukhoz vegyék az irányítást a témák meghatározásában

– reagált erre a lapnak ifj. Lomnici Zoltán.

Az alkotmányjogász leszögezte, hogy

Magyar Péter „felkavarta az álló vizet” az ellenzéki oldalon, amit jól jelez a DK tematizációs kísérlete is.

– A DK is alighanem érzi, hogy a Magyar Péter-jelenség elsősorban nem a Fideszre, hanem először a Momentumra és a többi kis balos pártra, később azonban Gyurcsányék ellenzéki oldalon elfoglalt vezető pozíciójára is jelenthet majd kihívást – hívta fel a figyelmet a szakértő.

Ifj. Lomnici Zoltán szerint a következő időszak valószínűleg újabb politikai túlélési technikákról és kegyetlen belharcokról szól majd a politikai baloldalon, és jóval kevésbé arról, hogy valódi, életképes alternatívát mutassanak majd a kormányoldallal szemben.

A további részletekért kattintson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában