Panoráma

2024.04.01. 11:20

Karácsony Gergely most a hajókat tiltaná ki a belvárosból

A Fővárosi Önkormányzat felülvizsgálta és módosítja a Duna-parti Építési Szabályzatot – jelentette be közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Bonyolult, sok egyeztetést igénylő tervezési, véleményezési folyamat ért véget azzal, hogy felülvizsgálták a Duna-parti Építési Szabályzatot, amit módosítani fognak – jelentette be közösségi oldalán Karácsony Gergely. A főpolgármester szerint az állami, szakmai és civil szervezetektől érkezett vélemények több tucat oldalt tesznek ki, több partnerükkel az utolsó pillanatig egyeztettek.

A szabályzat lényegét abban foglalta össze, hogy rendet teszünk a Duna-parton, száműzzük a lakók életét megkeserítő, és a panorámát elcsúfító hajókat a belvárosból, megteremtjük a lehetőségét annak, hogy a Duna-partok a jelenleginél sokkal jobban szolgálhassák a budapestieket.

A cél az, hogy a kikötő hajók által okozott terhelés a lehető legkisebb legyen, és minél egészségesebb egyensúlyt teremtsenek a folyó különböző célú használata közben – fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában