Olvasó

2010.06.01. 02:29

Koeman tojásai

Koeman kapitány legutóbbi fellépésén is elküldött egy tollforgatót edzői tanfolyamra, pedig szegény zsurnaliszta még csak nem is a válogatott összeállításával, nem létező taktikájával kapcsolatban okvetetlenkedett, hanem csupán statisztikai kérdést tett fel: nem gondolja-e a holland szakember, hogy évente egy győzelemre egy magyar kapitány is képes lenne?

Munkácsi Imre

A holland trénernek ez már a sokadik ki(be?)- szólása volt, pedig igazából még próbára sem tették ezek szerint nem éppen magas ingerküszöbét - sem a szakma, sem a sajtó. Sőt, utóbbi kifejezetten kesztyűs kézzel bánt vele. Koemannak kellene a legjobban tudnia ugyanis, hogy a miénknél lényegesen fejlettebb futballkultúrájú országokban simán sarlatánnak, kóklernek, nota bene bohócnak is neveztek már nála lényegesen nagyobb neveket, az övénél lényegesen impozánsabb eredménysorral, ha úgy gondolták, hogy megvan rá az alapjuk.

Úgy tűnik, a világban rajta kívül mindenki ismeri azt a mondást, miszerint nem kell ahhoz tojást tojni, hogy meg tudjuk különböztetni az egészségeset a záptól. Márpedig a tojás, amit a válogatott szombat este szervírozott, bizony záp volt, s elsősorban a kapitány furcsa döntései, elképzelés nélküli ötletelése miatt. Ha nem így lenne, valószínűleg a játékosok sem céltalanul, esetlegesen, s főleg nem szív nélkül őgyelegnek a pályán. S ez az, ami minket jobban zavart az eredménynél, bár azzal a kapitány is elégedett volt.

Attól tartok, nem a nyelvi nehézségek miatt nem értjük egymást...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!