Olvasó

2015.12.11. 09:00

Anomália Dunaújvárosban

A Facebook -on, Közzétettem az alábbi bejegyzést, majd felhívtam a város illetékesét is aki azt ígérte, hogy kivizsgálja a dolgot, de a fél város illetve a környező település erre közlekedőit, kizáró táblát nem szüntetik meg (de lehet hogy arrébb rakják), pedig jelenleg a víztorony alatti pakolót, illetve a szembe lévő házsor mögötti területet, illetve az iskola gazdasági bejáratát sem lehet szabályosan megközelíteni.

Civil Tudósítónktól

Igaz tudom, hogy a közlekedési morált nem érdekli a kihelyezett tábla, illetve akiket eddig figyelmeztettem erre, hogy szabálytalanok nem nagyom illetődött meg a dolgon, illetve még neki ált feljebb, hogy én nem jól tudom a törvényt.

A 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól
II. RÉSZ Közúti jelzések 
A járművek forgalmára vonatkozó tilalmi jelzőtáblák
14. § (1) A járművek forgalmát tiltó vagy korlátozó jelzőtáblák:
l) „Súlykorlátozás” (38. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az úton a táblán megjelöltnél nagyobb össztömegű járművel (járműszerelvénnyel) közlekedni tilos.
Ilyen 2,5T tábla van kirakva a pincesor alsó és felső részén, ami be is van állítólag kamerázva, de itt is vidáman közlekednek különböző teherautók és egyéb zár, illetve platós terepjárók.
Jó lenne ha mindenki aki erre szokott közlekedni,magába, illetve a forgalmijába nézne, mivel a város vízellátását biztosító vezeték van az út alatt, és ezt védi a tábla.
Néhány típus amely nem mehetne arra
JUPER, BOXER, DUCATO, TRANSIT, TRANSPORTER, CUSTOM, LT, SPRINTER, RANGER, B2500, BT50, L200, HYACE, VIVARO, TARFIC, BMW X5, MERCEDES ML, VOLVO XC 60 XC70 XC90 TUAREG, ESPACE, VOYAGER, ULYSSE, LAND CRUISER, DISCOVERY, SORRENTO, PAJERO, GRAND CHEROKEE, S-MAX, C8, GALAXY, CAPTIVA, SANTA FE, SHARAN, VITO, STB.

Címkék#olvasó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!