Női kézilabda

2014.07.24. 17:10

Harcos, fordulatokban gazdag csatát vívott a Kohász a Vác ellen

Dunaújváros - A koradélutáni kezdés ellenére több mint száz néző volt kíváncsi a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának első edzőmérkőzésére.

Jankó Árpád

Ahogy Mátéfi Eszternek, a váci edzőnek, Konkoly Csabának is a legfontosabb teendője ezekben a hetekben a csapat összecsiszolása. Mindkét együttes több kézilabdázót is igazolt, tehát az újak beépítése itt is, ott is aktuális feladat.

D. Kohász - Vác 25-24 (10-11)

Dunaújváros Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Arnold Z., Kosztend Sz.

D. Kohász: Vig Hosszú 1, Gera, Ferling 5, Takács D. Bulath 6 (4), , Vincze 2. Csere: Triffa, Nagy (kapusok), Rádl 1, Kamper 5, Takács B., Azari 1,Ács 2, Berta 2. Edző: Mátéfi Eszter.

A váciak góldobói: Fülöp 3, Hornyák D. 8, Szondi 1, Hansághy 2, Virág 2, Ertl 1, Dakos 1, Stefanivich 1, Steriova 5 (1). Edző: Konkoly Csaba.

Kívülről imponáló látványt nyújtott a Kohász kispadja. A tavalyihoz képest meghosszabbodott . Vagyis ott tartunk, hogy Mátéfi Eszternek ebben a bajnokságban lesz módja majd cserélni. A mérkőzés folyamán ezt meg is tette a dunaújvárosi szakvezető. A váciaknak ez a találkozó már a harmadik volt, és ez a játékukon meg is látszott. Kemény ütközések, lendület, jó tempó és több technikai hiba jellemezte a játékot. Váci vezetést egalizált a Kohász, de mégis egy góllal vezetett a Vác a szünetben. A folytatásban is percekig csak a vendégek szereztek találatot, különösen az új igazolás, Hornyák Dóra volt tarthatatlan. Több lerohanásból is gólt dobott a vendégcsapat, a másik oldalon viszont ziccereket hibázott a Kohász.

De fordított a hazai csapat, mert ekkor szellősen fogták a hazai csapatkapitányt, Ferling Bernadettet, és ez az ellenfeleknél nagy hibának felel meg. Az ő remek teljesítményének köszönhetően és Kamper Olívia furfangos találataival ismét átvette a vezetést a Kohász. Fordulatokban tehát nem volt hiány. Ment a harc a győztes gólért a presztízscsatában miután megint behozta a dunaújvárosiak előnyét a váci gárda. Döntetlenre állt a hatvanadik percben a mérkőzés. Az utolsó öt másodpercben azonban Kamper időben engedte útjára a labdát, és ezzel a mozdulattal megszerezte a győztes találatot (25-24). A hazai öröm legalább akkora volt, mintha kupát nyert volna az újvárosi csapat. Győzni jó érzés.

Mátéfi Eszter: Tipikus első mérkőzést láttunk hullámzó teljesítménnyel. Javulnunk kell a védekezésben. Természetesen örülök a győzelemnek. Fontos, hogy sikerrel mutatkoztunk be a nézőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!