Női kézilabda

2012.08.16. 19:28

Az a fránya védekezés - Vereséggel kezdte a hazai kupát a Fehérvár KC

Székesfehérvár - Csütörtökön a Fehérvár KC-Siófok KC-Galérius Fürdő mérkőzéssel megkezdődött a Köfém csarnokban a szombatig tartó, négy csapatot felvonultató női nemzetközi felkészülési torna.

Bobory Balázs

"Az rendben, hogy lépéshiba volt, de hol marad el a két perc?"

Imre Vilmos, a siófoki vezetőedző ezer fokon égett a felkészülési torna első mérkőzésén a házigazda ellen is, és nem felejtette el észrevételezni a felezővonalnál a játékvezetők általa vélt hibáját, pedig csapata  a második félidő közepén ekkor  három góllal vezetett.

"Nem érdekel! Ülj le Öreg a helyedre!" - folytatta a szakember immár a nála legalább tizenöt évvel fiatalabb ellenőrnek, Soós Balázsnak, aki csitítani próbálta.

Nos, ezekből a jelenetekből is látszott, hogy hiába van szó edzőmérkőzésről, felkészülési tornáról, a bajnokság közeledtével az edzők igenis egyre jobb formában szeretnék látni csapatukat, amely eredményesen kézilabdázik.

Nincs ezzel másképp Pal Oldrup Jensen, a fehérváriak mestere sem, aki az elmúlt hetekben ugyan nem panaszkodhatott együttese teljesítményére, csütörtökön azonban a Siófoktól elszenvedett 36-32-es (16-16) vereség után vakarta a fejét.

Hogy miért?

Bár az látszik, hogy a Fehérvárnak - Szikora - AZARI 5, Emberovics 2, TILINGER 7, Horváth B. 3, TRUSCSUK 10/1, Vaszari, csere: Trimmel (kapus), Nikcsevics, Siti, RÁDL 5 - erőnléti gondjai nincsenek, hiszen a lányok végig bírták a meglehetősen magas tempót, néhány játékos formája pedig már most remeknek tűnik. Azonban a hibákat még orvosolni kell, a csütörtöki mérkőzésen például a védekezés hagyott bőven kívánnivalót maga után. A fehérváriaknak gyakrman volt baja a visszarendeződéssel, főleg a második félidőben sok volt az eladott labda és az ebből bekapott könnyű gól, illetve többször a falból is késve léptek ki a hazaiak, a Siófok pedig rendreátlövésgólokkal büntetett.

 

No meg azt se felejtsük el, hogy a tópartiak elleni találkozó nem Szikora Melinda és cseréje, Trimmel Brigitta mérkőzése volt, ritkán találkoztak a labdával a kapusok, nem volt meg az összhang a védőfal és a hálóőrök között.

A Fehérvár még így is sokáig tartotta a lépést a Siófokkal - ahol azért ugyanezeket a hibákat fel lehetett fedezni pepitában, - köszönhetően Triscsuk energikus, erőteljes játékának, illetve a második félidőben beálló gólerős Rádl Tímea, valamint az első játékrész után  feljavuló Tilinger Tamara teljesítményének. A vendégek nyertek, de ezúttal valóban fontos kimondani: nem az eredmény volt a lényeges, most még van idő átbeszélni, javítani a hibákat.

_ Nem lehettem elégedett a védekezésünkkel és a kapusteljesítménnyel, 36 kapott góllal nem lehet nyerni. Dolgoznunk kell, pénteken pedig javítani kell a hibáinkon - értékelt Pal Oldrup Jensen.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!