hivatalos döntés

2019.12.04. 13:35

Lezárták az olimpiai maratonvitát

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerdán elfogadta a tokiói olimpia szapporói atlétikai versenyeinek helyszínét és időpontjait.

A NOB hírlevele szerint a japán szervezőkkel és a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel (WA) egyetértésben az a döntés született, hogy

a maratonfutó és gyalogló versenyek központja a 7,8 hektáros területen fekvő Odori Park lesz.

A maraton útvonalának egyelőre az első felét véglegesítették egy olyan pályán, melyen később félmaratoni viadalokat rendeznek majd.

A NOB emlékeztetett rá, hogy az Odori Parkban éveken át nemzetközi maratoni versenyt rendeztek, így

a helyieknek komoly tapasztaltuk van utcai versenyek lebonyolításában, ami garancia az olimpiai viadalok zökkenőmentes megszervezésére.

A szerdai ülésen az is eldőlt, hogy Szapporóban augusztus 6. és 9. között kerül sor a gyaloglásra és a maratonra. A női maraton 8-án, a férfiak versenye pedig az olimpia zárónapján, augusztus 9-én lesz, helyi idő szerint reggel 7 órától.

A szapporói időrend (helyi idő szerint):

augusztus 6., csütörtök:

férfi 20 km gyaloglás 16.30

augusztus 7., péntek:

férfi 50 km gyaloglás 5.30

női 20 km gyaloglás 16.30

augusztus 8., szombat:

női maraton 7.00

augusztus 9., vasárnap:

férfi maraton 7.00

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!