Bulvár-celeb

2023.09.17. 07:00

Segítségért könyörög a Madeleine McCann megölésével gyanúsított német pedofil

Volt barátaitól várja, hogy álljanak ki érte, miközben mind ismerik már a múltját.

MW

Fotó: AFP

Továbbra sincs előrelépés az eltűnt brit kislány, Madeleine McCann ügyében, mialatt feltételezett gyilkosa,.aki a modern kriminalisztika történetének egyik legdurvább eltűnése kapcsán állítottak elő, a börtönből üzent. 

Christian Bruecknert nemrég, mint gyanúsítottat állították elő a 2007-ben eltűnt hároméves brit kislány, Madeleine McCann ügyben. A feltételezett gyilkos nemrég a barátaihoz fordult levélben, amelyben a jelenleg is börtönben ülő férfi a segítségükért könyörgött.

Brueckner leveleinek tartalmáról az egyik volt barát számolt be a Mirrornak: ezekben azért könyörgött, hogy álljanak mellé és támogassák el a bíróságon, valamint mondják el róla, "milyen jó srác", miután az ügyészek korábban szörnyetegnek állították be.

Felháborító, hogy Chris nem átall segítséget kérni tőlünk, most, hogy már mind tudunk a múltjáról

– jelentette ki az egykori barát, aki elárulta, korábban egyiküknek sem volt tudomása arról, hogy Brueckner pedofil.

Brueckner még 2020-ban került szexuális erőszak és kábítószerkereskedelem miatt rács mögé: 7 év börtönre ítélték, és előreláthatóan 2026-ban fog szabadulni. A neve később merült fel, mint lehetséges gyanúsított Madeleine McCann eltűnése és feltételezett halálának ügyében, mivel érintett volt több szexuális zaklatásban és kiskorú molesztálásában is, ráadásul a kislány eltűnésekor épp annak a portugál hotelnek a közelében tartózkodott és követett el bűncselekményeket, ahol a McCann család nyaralt.

16 év telt el Madeleine McCan eltűnése óta, az esetet a kriminalisztika történetének egyik legrejtélyesebb - mai napi megoldatlan - bűnügyeként tartják számon.

A férfi tagadta, hogy köze lenne Maddie meggyilkolásához, az ügyvédei pedig azzal érveltek, hogy Brueckner a történtek idején másik városban élt. A braunschweigi bíróság végül Brueckner javára döntött, noha az ügyészek bíznak a döntés megváltoztatásában - írja cikkében a Bors. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!