Elképesztő

2023.10.09. 09:00

A mesterséges intelligencia szerint így néznek ki a földönkívüliek

Elképesztő képeket készített az MI arról, hogy nézhetnek ki az idegenek. Az egyik különösen riasztóan emberszerű volt.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Évtizedek óta folynak a találgatások arról, hogy léteznek-e földönkívüliek. Akik hisznek bennük, azok rendszerint kis szürke emberkéknek képzelik őket, vagy esetleg zöldnek, de akadnak olyanok is, akik rovarszerű lényeknek. Most úgy látszik, hogy a mesterséges intelligencia véget vethet a találgatásoknak – írja a Ripost.

A Daily Star megkérte a Midjourney képalkotó mesterséges intelligenciát, hogy készítsen részletes képet arról, hogy szerinte hogyan fognak kinézni az idegenek, ha valaha is felfedezik őket. 

Érdekes módon úgy alkotta meg a képeit, hogy az idegenek kissé másképp nézhetnek ki attól függően, hogy mikor érnek a bolygónkra.

A képalkotó rendszer arra a kérdésre, hogy „hogyan fognak kinézni az idegenek, amikor megérkeznek”, kísérteties pillanatképeket rajzolt, és az érkezésükhöz két különböző időpontot is megadott. 

Az általa kitalált idegenek közül három úgy készült, hogy 2050-ben érkeznek a Földre, míg az utolsó azt vizsgálta, hogy néznének ki az idegenek, ha 2100-ban, 77 év múlva érkeznének.

Az elkészült rajzok főleg a sci-fikből már jól „ismert” földönkívüliek jegyeit viselik magukon. Mind nyálkásak, szürkék és soványak, hatalmas szemekkel és hatalmas fejekkel. Az egyik különösen riasztóan emberszerű volt.

Az egyik idegen, akinek az érkezését az AI 2050-re jósolta, erősen hasonlít egy emberre. Az orra, a szája és a szeme arányos volt, nagyon hasonlított a miénkhez. A földönkívülinek kiálló háta volt a feje, hasonlóan a nemrég Mexikóban leleplezett rejtélyes alakokhoz. Hosszú, inas nyaka, emberi kulcscsontjai és apró, határozott izmai, valamint olyan rések, ahol az inak kiállnak a bőrből. Testét pedig szürkés, nyálkás bőr borítja.

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!