Nagyvenyim

2013.09.10. 17:41

Megszállják a diákok a község köztereit

A Kulináris Kavalkád miatt nem szombaton, hanem pénteken lesz a TeSzedd akció Nagyvenyimen és annak határában.

Körmendi Erzsébet

A Nagyvenyimi Polgárőrség a szervezője a hétvégi nagy szemétszedési, környezettakarítási akciónak. A civil szervezet csatlakozott az országos TeSzedd! mozgalomhoz, és a faluban szeptember 13-án, pénteken lesz a nagy megmozdulás. Nem véletlenül említünk meghatározó nagyságrendeket, ugyanis az iskola például teljes tanulói létszámmal, több mint kétszázhetven gyerekkel vonul ki. 

Mondhatjuk úgy is, hogy a falubeli diáksereg megszállja a község köztereit, ugyanis a parkokat, a kamasztanyát, a temető környékét tisztítják meg az eldobált flakonoktól, papíroktól, és más egyéb szeméttől. A felnőttek remélik, hogy ez jó példa is lesz számukra, okulnak belőle, és a jövőben ők nem tartoznak majd a hulladékot közterületen eldobáló fiatalok közé. A három szomszédos település, Baracs, Mezőfalva és Nagyvenyim is összefog ezen a napon és a civil szervezetek rendbe teszik a falvak közös határán lévő – illegális hulladéklerakás szempontjából problémás helynek számító kiserdő területét.

Hódi Attilától, a Nagyvenyimi Polgárőrség vezetőjétől tudjuk, hogy szervezetük tagjai folyamatosan biztosítják azokat területeket, ahol a civilek éppen takarítanak. Szombaton – az országos akció napján – is aktívak lesznek: a zsákokból kimaradt, kiszóródott szemetet szedik össze, valamint más civil szervezetek tagjaival közösen csatlakoznak a közutak mellett eldobált hulladékot összegyűjtőkhöz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!