Nagykarácsony

2016.12.26. 20:10

Nem mentek üres kézzel Nagykarácsonyba

Nagykarácsony - A Mikulást meglátogatók az idén sem jöttek üres kézzel Nagykarácsonyba! Jó kezekbe kerültek a nyugdíjazott játékok.

Balogh Tamás

Az idei őszön a Mikulás gondolt egy nagyot, és a legmodernebb módon (az interneten) kérte meg a hozzá készülődő gyerekeket, hogy hozzák magukkal a már nyugdíjazott játékaikat, mert azokat olyan társaiknak szeretné odaadni, akiknek az idén nem jutott ajándék. A terv fényesen bevált, és mi ott voltunk a csomagok átvételekor.

Sajnos a nagy ajándékozó zsákjába sem fér annyi csomag, amennyire szükség lenne. Kihez fordulna az ember, ha gondban van (és ez úgy látszik, még a nagyszakállúra is igaz), ha nem a barátaihoz. A fenti kérésre a jószívű gyerekek sok-sok ajándékkal érkeztek.

A megajándékozottak egyik csoportja (Fotó: Balogh Tamás)

A továbbiak (úgy mint a rászorulók megkeresése, az ünnepség megszervezése, a kislányos és kisfiús csomagok összeállítása) már nem a mesehős feladata volt. Ezt a terhet a projekt ez évi működtetője vette a kezébe.

Nagy Zoltán, a Artis Kft. ügyvezetője a programsorozat lebonyolítója, a nemes vállalásáról így mesélt:

- Mai vendégeinket, negyven olyan gyereket, akik sajnálatos módon rászorulnak az ajándék játékok dolgában a többiek segítségére, a község önkormányzata választotta ki. Ebben az esetben nem egy hagyományos kis ajándékcsomagot kaptak, hanem egy kisebb zsák méretűt, amibe esetenként akár harminc-negyven ajándék is bele volt rakva. Ezeket személyesen a Mikulás adta át a gyerekeknek vagy a szüleiknek. Természetesen az ő külön meglepetésével kiegészítve. A sok szép ajándékot az idelátogató gyerekektől, sőt az óvodáiktól és az iskoláiktól kaptuk. Hál Istennek összejött belőlük egy szobányi mennyiség! Ezeknek az átadására kerülhetett sor most.

A Mikulás az ünnepség után bizonyára elégedetten tér vissza a pihenőjére, hiszen közel tizenkétezren látogatták meg őt az elmúlt hetekben. És, mint tudjuk az ő öröme a gyerekekkel való találkozás, a kis ajándékcsomagok átadása, egy kis időutaztatás a szomszédos Falusi Életkertben, vagy meghívás a sok program valamelyikére. A legnagyobb öröme pedig a boldogan távozó szülők és gyermekek.

Nagy Zoltán, az Artis Kft. ügyvezetője (Fotó: Balogh Tamás)

Müller Miklós polgármester szerint az eddigi legtöbb ajándék gyűlt össze a rászorulók javára:

- A korábbi évekből nem tudok ilyen szintű segítségnyújtásról beszámolni. A megajándékozandók névsorát a családsegítő együttműködésével állítottuk össze. Úgy látom, hogy a megkeresetteknek a többsége megérkezett az ajándékozásra. Az idei Mikulás-szezonunkat sikeresnek értékelem, Szervezettségben, a nyilvánosság elérésében, a személyzet hozzáállásában és a külső megjelenésünkben jelentőset sikerült előbbre lépnünk. Sajnálatos módon az idén hóval nem szolgálhattunk, de majd legközelebb E tapasztalatokból kiindulva a következő évet mindenképen még sikeresebbnek jósolom - mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!