Mezőfalva

2014.07.08. 13:20

Leltár a könyvtárban Mezőfalván

Mezőfalva - Komoly munkával telik a Móricz Zsigmond könyvtár nyári szünideje: lajstromba veszik a mintegy huszonhétezer kötetes állományt.

Horváth László

A hétfőn elkezdett és augusztus 8-ig tartó leltár alatt szorgos kezek veszik gondozásba a bibliotéka könyvállományát. Horváth István könyvtárostól megtudtuk, 27 000 kötetet kell majd átmozgatni a kölcsönzési szünet alatt. A karbantartás során portalanítják a polcokat és a könyvek borítóit. A nem kis feladat elvégzésében takarítók, közmunkások és diákok lesznek a vezető segítségére.


Horváth István könyvtárvezető – huszonhétezer kötetet mozgatnak át (Fotó: Horváth László)

A nagytakarítás és leltár alatt a kölcsönzések mellett a szolgáltatások is szünetelnek, azonban ez nem okozhat fennakadást az olvasásban: a zárást megelőző napokban jelenősen megnőtt az intézmény forgalma. Sokan előre bespájzoltak az egy hónapos szünet idejére. Augusztus első hete után újra a régi menetrend szerint fogadják az olvasni szerető közönséget tájékoztatott Horváth István könyvtáros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!