Mezőfalva

2016.06.22. 13:10

Szívesen dolgoznak nyáron a diákok

Mezőfalva - Szívesen dolgoznak a tanulók, jók a foglalkoztatók tapasztalatai is. Kár, hogy csak napi négy órában tevékenykedhetnek a gyerekek, így jóval kevesebbet keresnek - mondták több önkormányzatnál is.

Horváth László

A Nemzetgazdasági Minisztérium az idén is meghirdette a Nyári diákmunka programot, amelyhez 1,9 milliárd forintos támogatási összeget rendelt. A program keretében a 16-25 év közötti diákok kaphatnak a területi, települési önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél munkalehetőséget - olvasható a kormány hivatalos honlapján. A szünidő beköszöntével megkérdeztük a környező községek polgármesteri hivatalait, élnek-e a lehetőséggel?

Daruszentmikóson tavaly is kérték a diákok munkáját, és ez az idén sem lesz másként. Rauf Norbert polgármester tájékoztatása szerint húsz főre adtak be igényt, amit meg is nyertek. Július 1-től két hónapon át 10-10 fő, napi négy órás munkarendben segít a településrendezésben, vagy egyéb apró községi feladatellátásban. Mezőfalván szintén hagyomány a diákfoglalkoztatás. Vannak rászoruló családok, ahol jelentős anyagi segítséget jelent a nyári munka díja. Ezt is figyelembe veszik a beosztásnál - mondta a hírlap érdeklődésére Márok Csaba polgármester. Júliusban 10 fő, augusztusban 14 fővel számolhatnak. Intézményi feladatoknál, közösségi munkáknál veszik igénybe a szorgalmukat.

Nagyvenyim sem marad le a diákfoglalkoztatásban. hat fő dolgozhat július 13-tól augusztus 12-ig. Ezen a héten szeretnék befejezni a toborozást. A könyvtár átköltöztetésénél és a falunapi előkészítésben tudják hasznosítani segítségüket - kaptuk az információt Nagyvenyim Polgármesteri Hivatalától. A szomszéd községben Baracson úgyszintén számítanak a tanulókra.

A két hónap alatt négy-négy fő részesül munkaajánlatban. Kisapostagon három-három főt tudnak a nyári szünidőben foglalkoztatni. A buszmegállók felújításában és a környékük rendbetételénél lesz szükség a tanulók ügyességére.

Egyes településeken már elkészült a hadra fogható tanulók listája. Más helyeken még keresik a vállalkozó szelleműeket. Érdeklődni az önkormányzatoknál lehet, de kéretik sietni, mert július elején indul a munka!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!