Mezőfalva

2014.03.25. 16:55

Parkot és közösséget építenek Mezőfalván

Mezőfalva - Különleges összefogás szép példájára leltünk szombaton reggel a Zrínyi utca és az Árpád utca találkozásánál, ahol közös pihenőhely kialakításán munkálkodott néhány lakó.

Horváth László

A két utca deltájában egy eddig kihasználatlan, mert kihasználhatatlannak hitt területet szándékoznak parkosítani, ahol tűzhely, padok, asztalok és virágláda szolgálják majd a környék lakóinak kikapcsolódását.

Régóta dédelgetett terve néhány utcabelinek, hogy ily módon hozza közelebb egymáshoz a lakókat. Az elhatározást most tett követte. A hétvégén társadalmi munkában kezdtek el terepet rendezni. A lapátosok között találtuk Remsei Tamás körzeti megbízottat is, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy közösségi teret szeretnének kialakítani, ahol alkalmanként összejönnek egy-egy jó beszélgetésre. Lehet majd szalonnát sütni, kártyázni, vagy bármilyen játékot játszani. Mellette pedig jóféle házi itókával is kínálhatják egymást.

Remélhetőleg Mezőfalván minden a terveknek megfelelően alakul és tudósíthatunk az első összejövetelről is.

Simon Zsolt, Remsei Tamás, Farkas Zoltán, Hepp Vilmos, Nagy Gábor, Krámli József és Veres Antal (balról jobbra) szombaton kezdték el a tereprendezést a két utca kereszteződésében Fotó: Horváth László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!