Lóerő

2012.02.03. 13:27

Populáris német autók - Élen az Opel-VW-Ford trió

DH - Megvizsgáltuk a legnépszerűbb autómárkákat a hazai használt gépjárművek piacán.

Anda Fábián

Az ország piacvezető portálja volt segítségünkre - ami természetesen nem mérvadó, de így is fedi a valóságot -, ahol közel százezer autó közül választhatunk.

A legnépszerűbb autómárkákat  táblázatban szedtük össze, a dobogót három német típus uralja: az Opel, a Volkswagen és a Ford. Az Opel esetében az Astra több generációja közül választhatunk, több mint 3750 darab a kínálat. A VW Golf 3 még mindig a márka legismertebb autója - a használt autók keresőjén több mint ötszázat találhatunk belőle. A Ford esetében a Focus és a Mondeo vezet, mindkettőből több, mint ezer darabot kínálnak eladásra.

A francia Renault a negyedik a maga 4576 találatával, Megane modelljük a listavezető 1250 találattal.   A Suzuki, meglepetésre csak az ötödik, a legtöbb eladásra kínált személyautó a Swift -  2334 darab.  A BMW, Mercedes, Audi nagyjából a középmezőnyben helyezkedik el, egyre több tulajdonos szeretne szabadulni a benzin- vagy gázolajfaló, nagyteljesítményű autójuktól, akár már pár százezerért kaphatunk egykori luxusmodelleket. A BMW 320-as, a Mercedes E-osztály és az Audi A4, A6 típusok vezetnek toronymagasan a kínálatban. AFiat-ok között a Punto-ból találtunk sokat, a francia Peugeot-ból pedig a 206 vezet. Kisautók, viszonylag jó érték-arány árban. Nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy belássuk: a jövő a kisfogyasztású városi cirkálóké, ha feltételezzük, hogy nem fog rohamosan csökkenni a hazai benzinkutakon a benzinnek és a gázolajnak az ára. Márpedig ez biztos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!