Kultúra

2009.04.11. 02:29

Újvárosi Passió - húsvétra

Dunaújváros - Ma délelőtt tizenegy órától rendhagyó műsort tekinthet meg az újvárosi nagyérdemű a Duna-parton található úgynevezett dróttemplomnál. Hajrá, Vasas! Ünnep, együtt, napsütésben!

Dunaújvárosi Hírlap

Délidőben a járdaszélen szalonnát szel a szél / Szalmakalapban járjuk a várost / A nőm szilvakék / Selyemszoknyában, a szemében denevérvak szerelem / Elvárja, hogy a séta végén belőle dal legyen / Egy olyan szép, hogy az agglegények és minden szingli lány / Erre a számra csókolózzon a parkban délután / Tarka vidámság, pár buja szép szó volna erre jó, / De valahogy ma se csókol homlokon Kozsó. - (Amorf Ördögök)

Az ünnepre való tekintettel megpróbáltuk garantáltan válságmentes felütéssel indítani húsvéti lapszámunkat, bízván abban, hogy minden családi asztalra jut pár szelet sonka és tojás. A szellemi és tánctani betevőt pedig a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes biztosítja majd, ma délelőtt tizenegytől a Duna-parti dróttemplom tövében (ingyen és bérmentve).

A Vasas apraja és nagyja is fellép majd az alkalomra ácsolt színpadon, és remélhetőleg a fél város ott lesz majd az acéltemplom tövében. Az ünnepi körtánc kis pihenő után szombaton délután négy órakor folytatódik a Kortárs Művészeti Intézetben, Kiss Kálmán tanár úr vezérletével. Ahol rímbajnokság, majd egy csipetnyi Vers mindenkinek várja a nagyérdeműt. Teljék versgazdagon az ünnep!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!