Különleges performansz akció

2019.03.28. 15:00

Programkavalkáddal zár pénteken a „D-terv”

Pénteken este izgalmas programkavalkáddal zárja idei első nagy kiállítását a Kortárs Művészeti Intézet (KMI).

Szabó Szabolcs

A szervezők ígérik: komplex és remélhetően, felejthetetlen élményben lesz részük azoknak, akik részt vesznek a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója „D-terv” című kollektív tárlatának finisszázsán.

A menet március 29-én, pénteken 19 órakor Pólya Zsombor izgalmasnak ígérkező performansz akciójával kezdődik.

A folytatásban a „D-terv” kurátora, Cséka György esztéta vezeti körbe még egyszer az érdeklődőket a tárlaton. Itt érdemes emlékeztetni arra, hogy a búcsúzó kiállítás, a „D-terv” a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója több mint fél éves projektjének, kutatásának eredményeképp jött létre. A KMI-ben több mint két hónapon át kilenc alkotó – A Fehér Vera, Fromm Balázs, Kiss Richárd, Lázár Dóri, Martinkó Márk, Nagy Tibor, Németh Domonkos Tamás, Pólya Zsombor, Regős Benedek – munkái voltak megtekinthetők. Az alkotók számos formát, keretrendszert felvonultatva dolgozták fel Dunaújvároshoz kapcsolódó témáikat.

Cséka György esztéta pénteken este is tárlatvezetésre hív Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A teljesség igénye nélkül: látható itt egy dokumentarista alapú visszapillantás 1990-re, a Le­nin szobor elszállítására, a Duna-parti acélszobrok digitális technikát is beemelő körbejárására. A dunaújvárosi gyűjteményi értéktár zsúfolt összegzésére, valamint egy különleges túrát kínáló csillagtérkép felrajzolására. Sőt, a kiállítók még a helyi általános iskolásokat is munkára fogták.

Visszatérve a pénteki kínálatra, a tárlatvezetés után, körülbelül 20 órától jön a „D-hangterv”, amelyen Sőrés Zsolt (mélyhegedű, elektronika, eszközök) és Martinkó Tamás (gitár) közös multi-instrumentalista koncertje szórakoztatja majd a Kortárs közönségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában