színes programok

2019.01.27. 14:00

Kultúrnapi forgatag a Széchenyiben

Pénteken délután immáron 27. alkalommal rendezte meg a magyar kultúra napjához kapcsolódó, nagyszabású, térségi kitekintésű kulturális seregszemléjét a Széchenyi István Gimnázium.

Szabó Szabolcs

A vers-, próza- és népdal­éneklési versenyen részt vevő tehetséges diákokat és szüleiket Szücsné dr. Harkó Enikő, az intézmény igazgatóhelyettese köszöntötte, aki kiemelte, a magyar kultúra napját (Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként, és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát) 1989 januárja óta, azaz immáron 30 éve ünnepeljük. E jeles naphoz kapcsolódó programok pedig lehetőséget adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének.

Baráth Bettina, a Móricz-iskola első diákja Rohonczi Istvántól vehette át elismerését
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A seregszemle megnyitóján adták át a rajz- és esszépályázat legjobbjainak járó elismeréseket. A rajzverseny díjazottjai: Bíró Barbara (Tapolca), Ida Berta (Kulcs), Sipos Adrián (Mezőfalva), Biró Kinga (Vasvári – Dunaújváros), Vincze-Hajnal Blanka (POK), Pesei Karolina (Rácalmás), Baráth Bettina (Móricz – Dunaújváros). Az idei esszépályázat különdíját Nagy Erika vehette át a zsűritől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában