Kultúra

2016.11.10. 21:01

Itt jön A kaméliás hölgy - Egy szerelmi játék, amely szenvedélyes élményt nyújt majd

Dunaújváros - Péntek este debütál a Bartók színpadán Kiss Csaba A kaméliás hölgy című darabja, Király Attila rendezésében.

Szabó Szabolcs

Ifjabb Alexandre Dumas A kaméliás hölgy című romantikus regénye 1848-ban jelent meg a kurtizánról, akinek a tiszta szerelem esélye is megadatott - bejárta a világot. Népszerűségét fölöttébb gyarapította Verdi ragyogó operazenéje (La Traviata), neves énekesek, illetve a filmváltozatokban színészegyéniségek kiemelkedő teljesítménye is. E máig töretlen népszerűségnek örvendő irodalmi műhöz nyúlt Kiss Csaba, regényátiratának premierje ma este lesz látható a Bartók színpadán.

Veszedelmes viszonyok több tételben - képünkön Gulyás Hermann Sándor (Gaston), Sipos Vera (Prudance), Lapis Erika (Margarete Guiter) a Bartók friss előadásban, A kaméliás hölgyben
Fotó: Ady Géza

A címszerepet alakító Lapis Erika a teátrum honlapján így nyilatkozott a bemutatót megelőző közös munkáról:

Fantasztikus a szereposztásunk szerintem. Fáradtan, kimerülten, de gazdagon válunk el esténként, mert mindenki bátran ráengedi magát a másikra. Ez sokszor elrepít, de néha visszafelé is elsül, szoros egymásrautaltságban vagyunk... Ez műfaját tekintve egy szerelmi játék, szerelmi dráma, ami inkább bekapcsol mintsem kikapcsol. Ha minden jól megy, megrendítő és szenvedélyes élményt kap majd a néző.

A kaméliás hölgy szereposztása: Lapis Erika, Kiss Attila, Vándor Éva, Papp Endre e.h., Kocsó Gábor, Sipos Vera, Jókai Ági, Gulyás Hermann Sándor, Gasparik Gábor, Fritz Attila, Horváth István. A jelmezek Papp Janó munkáját dicsérik.

(Az előadást november 12-től szemlézheti majd a közönség.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!