Kultúra

2017.02.23. 21:55

Számos színdarab premierje volt a héten Dunaújvárosban

Dunaújváros - Bemutatódömping van a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza falai közt tavasszal.

Balla Tibor

A héten láthatta először a közönség a Petőfi Sándor művéből készült Útirajzok című darabot Csadi Zoltán előadásában, március 3-án már a Kuplékirály című zenés játék előtt gördülhet fel a képzeletbeli függöny, március 10-én pedig az Ájlávju, de jó vagy, légy más című vidám musicalrevünek tapsolhat majd a közönség.

A Kuplékirály, Jászberényi Gábor, és az életének női szereplőit alakító Lapis Erika (balra) és Kakasy Dóra (jobbra)Fotó: Zsedrovits Enikő

Tegnap a Kuplékirály avagy Vencel, mikor veendsz el? címet viselő énekes bohóság próbafolyamatába tekinthettünk be a Bartók kamaratermében. A hangulatot jól érzékelteti, hogy a dohányzóasztalon tölcséres gramofon áll, a mellette ülő Weiner István kupléiró (Jászberényi Gábor) frakkban, fehér mellényben, cipőjén fehér kamáslival teszi a szépet a hölgyeknek. A nézőket a harmincas évek hangulatában a zongora és kuplé hangjai mellett kombinéba öltözött táncoslányok ropják a táncot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!