Kultúra

2013.11.19. 16:25

A Mezőföld kincseiből

Perkáta - Öt iskola részvételével, Mezőföld kincsei címmel népdalismereti és népdaléneklési versenyt rendeztek a Győry kastélyban.

Bogó Anikó

A négy partneriskola és a Hunyadisok is sikeresen megoldották az akadályverseny feladatait, amikor is hiányos népdalokat egészítettek ki, puzzle-ből az adatközlők képeit rakhatták ki, betűrejtvényekből népdalgyűjtők és mezőföldi települések neveit tudhatták meg. Megismerkedtek az oláh leány meséjével is, amelyhez szövegértés feladatlapot kaptak. Zárásként egy-egy mezőföldi népdalcsokrot adtak elő iskolánként a tanulók. A jó hangulatú vetélkedő végén szendvicset, üdítőt kaptak a gyerekek, a zsűri ez alatt eldöntötte a sorrendet: első lett a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola, második a perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola, holtversenyben harmadik lett a pusztaszabolcsi József Attila Általános Iskola, a dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola és a dunaújvárosi Móra Ferenc Általános Iskola. Egy-egy torta és oklevél volt a jutalom minden csapatnak - mondta el Basticz Józsefné a verseny szervezője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!