ezúttal a kalózkodás volt a központi téma

2019.09.17. 12:00

A gyerkőcök sokat játszanak, kirándulnak, táncolnak és kézműveskednek e napokban

A rácalmási cimborák tábori élményei köszönnek vissza annak a kiállításnak a képeiről, amely múlt héten csütörtökön nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt.

Körmendi Erzsébet

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Fotóriporter kollégánk, Zsedrovits Enikő ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a tárlatot a megnyitón. Mint mondta:

– Rácalmáson a Cimbora klub 2013-ban alakult Törökné Antal Mária vezetésével. A rác­almási kis cimborák havonta egy alkalommal találkoznak, közös beszélgetésük témáit az irodalom, az olvasmányélmények, a művészetek és az aktuális események adják. Munkájukat szemlélve elmondható: sokat játszanak, kirándulnak, táncolnak, kézműveskednek együtt. Közösséget alkotnak és értéket teremtenek.

Különleges kalózélmények tükröződnek vissza
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

„Rácalmáson az idén nyári a harmadik Cimbora tábor volt. Ismét egy szuper csapat tölthetett egy hetet együtt július 22-től 26-ig a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtárban, ahol huszonhárom gyermek élvezhette egymás társaságát. Mint minden évben, idén is egy téma köré épült a tábor, amely jelen esetben a kalózkodás volt. Ezzel a témával kapcsolatos kreatív foglalkozásokkal, játékos feladatokkal, szabadidőtöltéssel készültek a táborvezetők. A gyerekek óvodás kortól nyolcadik osztályos korig jelentkeztek a táborba, így a foglalkozásokat is úgy kellett összeállítani, hogy minden korosztálynak felkeltse az érdeklődését”. – tudhattuk meg Törökné Antal Mária összefoglalójából.

A fotókat készítő Szabó Fanni és Törökné Antal Mária a megnyitón

– A Cimborákkal először munkám során találkoztam össze, amikor a Dunaújvárosi Hírlapnak fotóztam kiváló klubfoglalkozásokat. Emlékszem, első alkalommal magával ragadott a klub hangulata, Marcsi néni kedvessége, a felszabadult, lelkes gyermekek látványa. Személy szerint nekem az egyik kedvenc programom a Cimbora Ki mit tud?, ahol a gyerkőcök bemutathatják, miben tehetségesek. Egy-egy ilyen alkalom mindig mosolyt csal(t) az arcomra, és pozitív érzésekkel töltött el. Mint ezen kiállításból is kitűnik, a vezetőnek sikerült egy sokszínű és gazdag kalózos programcsomagot összeállítani. Mindez nem volt éppen könnyed kihívás, hiszen a rácalmási cimborás kalóztársadalomban ott voltak a kalandvágyó óvodások és a már rutinos kamasznak számító nyolcadikosok is. A tárlat pontos képet ad a rácalmási cimborák társaságáról, e közösség vidám és értékteremtő munkásságáról. Gratulálok Szabó Fanni fotóihoz – ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a cimborás kiállítást Zsedrovits Enikő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában