Kultúra

2017.05.16. 15:25

Arany minősítést szerzetta baracsi nyugdíjasok dalköre

BARACS - Gyönyörű eredménnyel térhetett haza nemrégiben a Baracsi Barátság Nyugdíjas Egyesület Dalköre.

Horváth László

A Fejér megyei Dinnyésen a Kvóta Egyesület kiírása alapján a 19. minősítő szakaszként lezajló megmérettetésen arany minősítést szerzett a dalkör. A május 7-i eseményről Talpai Piroska, a baracsi nyugdíjasok vezetője tájékoztatta lapunkat. - Igazán nagy öröm számunkra az arany minősítés, mivel már harmadszor nyertük el a legfényesebb elismerést.

A baracsi nyugdíjasok dalköre szívesen és jó kedvvel énekel a közösségi rendezvényeken. Ennek is köszönhető a most elért arany minősítés Fotó: Horváth László

A baracsiak mellett Hantos és Sárosd dalos ajkú nyugdíjasai is minősültek. A hírben igazán nagyszerű, hogy mindhárom csapat aranyfokozattal lett gazdagabb. Külön meg kell említeni Koncz Máriát, aki az említett dalköröket vezeti évek óta, nagy szorgalommal és sikerrel. Az ő munkáját is elismerték a minősítőn. Soós János népi hangszerkészítőtől kapott saját készítésű, igen értékes citerát - újságolta büszkén a közelmúlt eredményeit a baracsi klubvezető.

A dalkör idén, szeptember 16-án Baracson, a népdalkörök találkozóján ünnepli majd fennállásának 20 éves évfordulóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!